YSK Kesinleşen Aday Listelerini Açıkladı: İstanbul, En Fazla Adayın Yarışacağı İl

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kesinleşen aday listelerini resmi internet sitesinde yayımladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul, 22 siyasi parti ve 27 bağımsız olmak üzere toplam 49 adayla en yoğun rekabetin yaşanacağı il olarak öne çıkarken, diğer illerde de aday sayısı dikkat çekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne dair kesinleşen aday listelerini resmi internet sitesinde yayımladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İstanbul, 22 siyasi parti ve 27 bağımsız adayla toplamda 49 adayın yarışacağı il olarak belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 26 siyasi parti ve 3 bağımsız adayın bulunduğu toplam 29 aday yarışacakken, Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 23 siyasi parti ve 5 bağımsız aday olmak üzere 28 aday mücadele edecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19 siyasi parti ve 5 bağımsız adayın yarışacağı belirlenirken, İzmir'de ise 21 siyasi parti ve 6 bağımsız aday toplamda 27 aday seçime katılacak.

Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için bağımsız aday bulunmazken, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesi AK Parti'den sadece Cevher Benek aday gösterdi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi ile Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesinde belediye meclis üyeliği için sadece AK Parti'nin birer adayı yer alırken, Tokat'ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesi belediye meclis üyeliği için de sadece CHP'nin adayı bulunuyor.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek seçimlere katılabilecek siyasi parti ve bağımsız adaylara dair kesin listeler, daha önce 3 Mart'ta il ve ilçe seçim kurulları tarafından ilan edilmişti.

yüksek seçim kurulu kesinleşen aday listesi istanbul ankara samsun gündem haber samsunhaber sondakikahaber