YSK, seçim itirazlarına ilişkin nihai kararları açıkladı

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri olağan itiraz sürecinde toplamda 81 itiraza ilişkin nihai kararlarını açıkladı.

Türkiye, 31 Mart günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazandı. Seçimlerin ardından 2 Nisan'da itiraz süreci başladı. İlçe seçim kurullarına yapılan itirazlar 4 Nisan'a kadar değerlendirildi.

İlçe seçim kurulundan çıkan kararlara itiraz eden siyasi partilerin ve bağımsız adayların bir sonraki durağı il seçim kurulları oldu. İl seçim kurullarına 5 Nisan'a kadar itiraz etme hakkı verildi. İl Seçim Kurullarının verdiği kararlara karşı yapılan itirazların adresi ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oldu. YSK, bugüne kadar yapılan itirazları değerlendirmeye devam ederken, son itirazların kabulü için son tarih 7 Nisan'dı.

YSK'ya yapılan itirazların toplamda 81 olduğu açıklandı. AK Parti'den 18 itiraz gelirken bunlardan 17'si reddedildi, 1 tanesi kabul edildi. CHP'nin 24 itirazı ise tamamı reddedildi. MHP'nin 9 itirazı da reddedildi.

DEM Parti'nin 12 itirazından 2 tanesi kabul edilirken, geri kalanlar reddedildi. Yeniden Refah Partisi'nin 9, BBP'nin 4, İYİ Parti ve Vatan Partisi'nin ise 1 itirazı reddedildi.

Ayrıca 7 Nisan'da başlayan olağanüstü itiraz süreci, 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. YSK'nın bu itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçları açıklanacak.

ysk yerel seçim