Yüksel Yıldırım'dan çarpıcı açıklamalar: O bizim namus sözümüz

TAKİP ET

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, 'Kupayı aldıktan sonra Mustafa Erkanat'ın mezarına gitmek bizim namus sözümüz. Sadece Mustafa Erkanat'ın mezarına değil, Emin Kar'a da, Tarık Darende'ye de, Tarık Kaptan'a da gideceğiz' dedi.

Kırmızı-Beyazlıların Başkanı Yüksel Yıldırım, şampiyonluk kutlamaları öncesinde Nuri asan Tesisleri’nde TVKAYA’ya konuştu. Birçok konuda çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Yıldırım’ın konuşmalarından öne çıkanlar ise şöyle:

YURT DIŞINDAN YÖNETİCİ GETİRECEĞİM

“Akademide önemli bir yapılanmaya gideceğiz. Çıtayı çok yükselteceğiz. Yabancı dil bilen, öğrenime açık, genç, kültürlü, bu çocuklara küfretmeyen, altyapıdaki çocukları kendi çocukları gibi gören hocalarla çalışacağım. Yurt dışından bir yönetici getirmeyi planlıyorum. 4 yıl önce başlattığımız Genk projesini bu sene Toulouse ile yapabiliriz. Damien Comolli buraya geldi. Kendisi ile de görüşüyoruz. Onların altyapısı da Fransa’da ilk 5 içerisinde. Yani akademi tarafında böyle bir yapılanmaya gideceğiz.” 

TESİSLERİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

“19 Haziran’da burada bir milli maç oynanacak. Biz de milli maçtan önce Batıpark’daki Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri’nin açılışını yapmak istiyoruz. Benim bir hedefim vardı, Süper Lig’de Ajax gibi altyapıdan 3-4 tane oyuncumun oynamasını istiyorum. Samsunspor’da inşallah öyle oyuncular vermeye başladığında, biz Samsunspor kulübü olarak hangi hoca ile çalışırsak çalışalım anayasamızda en az 3 tane oyuncumuzu ilk 11’de oynatma şartı koyacağız. Bunu kabul etmeyen hocalarla da çalışmayacağız. Ben Samsunspor’u kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp olmasını hedefliyorum. Bunlar zaman alacak. Onun için sabırlı olacağız.”

BÜTÇEMİZ YAKLAŞIK 17 MİLYON EURO 

“Eskiden bütçemiz 8-10 milyon Euro idi ve çıkamadık. Bu sezon rakamı 10-12 milyon Euro’ya yükselttik ve şampiyon olduk. Süper Lig için de bunun üzerine 5 milyon Euro daha ekledik. Çünkü ligin kalitesi artacak. Ucuz oyuncu alırsan geldiğin gibi geri gidersin. Rakiplerin bir oyuncuya 5 milyon verirken senin 200-300 vermen olmuyor. O nedenle bütçedeki tahmini çizgimiz kesin olmamakla birlikte 17 milyon Euro gibi görünüyor.” 

HOLLANDA’DA KAMP YERİ BAKIYORUZ

“Hollanda’da birkaç yere bakıldı. Geçen sene Westerlo’nun kamp yaptığı yer çok beğenilmiş. Oraya da gidip bakılacak. 20-24 Haziran arasında burada toplanacağız. Sonra Erzurum ya da Kayseri’de ilk kampı yapacağız. Devamında olursa yurt dışı, olmaz ise yine Türkiye’de bildiğimiz yerlerde tekrar kamp yapacağız.” 

8-10 ARASI TRANSFER YAPACAĞIZ

“Yaklaşık 4 haftadır hocamız, scout ekibimiz ile birlikte çalışıyoruz. Bir listemiz vardı. Onlardan elemeler yapıyoruz. Önümüzdeki hafta hocamız bana kalacak ve gidecek oyuncuların listesini verecek. Gideceklerin yerine yeni transferler yapacağız. Tahminim hocanın beklentisi 8-10 transfer olacak gibi. Bizde ona hazırız. Hocanın arzusu iyi bir kamp geçirmek.”

SAMSUN’A KOŞARAK GELECEKLER

“İlk kampta takımın yüzde 80’ini isteyecektir. Süper Lig’de biz kadroyu ilk kampa hazırlarsak hem bizim bütçeyi aşabiliriz. Çünkü ilk yapacağımız transferler pahalı olabilir. Samsunspor ilk 4-5 kulüpten sonra gelebilecek ilk takımlardan birisi. Yani insanlar Samsun’a koşarak gelecekler. Çünkü yurtdışında Samsunspor’un maddi dışı menajerler tarafından iyice yayıldı. Esas işimiz şimdi başlıyor. Süper Lig’de kalıcı bir Samsunspor kurmak, iyi transferler yapmak, tesisleşmiş bir kulüp olmak.”

MEZARLARINDA FATİHA OKUYACAĞIZ

“Henüz kupayı almadık. Kupa ile Mustafa Erkanat’ın mezarına gitmek bizim namus sözümüz. Kupayı aldığımızda yapacağımız işlerden birisi de bu olacak. Sadece Mustafa Erkanat’ın mezarına değil, Emin Kar’a da gideceğiz, Tarık Darende’ye de gideceğiz, Tarık Kaptan’a da gideceğiz. Bu kulübe gerçekten değer vermiş insanların hepsine uğrayıp bir Fatiha okuyacağız. Zaten doğrusu da bu. Biz söz verdik sözümüzü de tutacağız.” 

İLK 5’İ ZORLAYAN BİR TAKIM OLACAĞIZ

“Bizim düşmemeye oynama gibi bir düşüncemiz yok. İyi bir kadro kuracağız, ilk onu hedefleyeceğiz. İlk 8’de olmak istiyoruz. Ondan sonraki sene de ilk 5’i zorlayan bir takım olacağız. Şampiyonluğa oynayacağız demiyorum. Şampiyonluğa oynadığın an İstanbul’da Türkiye Futbol Federasyonu’nda, Merkez Hakem Kurulu’nda alarm çalıyor. Samsunspor olarak biz şampiyon olacağız, Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz diye bir lüksümüz yok. Akıllı şeyler yapacağız. Sürdürülebilir bir başarı yakalamaya çalışacağız.”

Davut AKTAŞ