Yurt Dışından Faiz Geliri Elde Edenler Dikkat! 5 Nisan Son Tarih

TAKİP ET

Gelir İdaresi Başkanlığı, yurt dışından faiz ve kar payı gibi gelirler elde edenleri yakından takip ederken, 5 Nisan Cuma gününe kadar bu gelirleri beyan etmeyenlere idari yaptırım uygulanmaya başlanacak.

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında, nakdi sermaye veya para ile temsil edilen değerlerden elde edilen kar payı, faiz ve benzeri gelirler, menkul sermaye gelirleri kapsamında değerlendirilir.

Bankalardan elde edilen mevduat faizleri ile katılım bankaları tarafından ödenen kar paylarında tevkifat olarak nihai vergileme yapılır, bu nedenle gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekmez.

Ancak, yurt dışından elde edilen faiz, repo ve kar payı gibi gelirlerin 8 bin 400 lirayı aşması durumunda, bu gelirlerin tamamının beyan edilmesi zorunludur.

Gelir İdaresi Başkanlığı, uluslararası anlaşmalar kapsamında diğer ülkelerden alınan bilgilerle, yurt dışından gelir elde eden mükellefleri yakından izler.

Bu çerçevede gerçekleştirilen analiz ve denetimler sonucunda, Türkiye'de yaşayan ve yurt dışından gelir elde eden mükellefler tespit edilmiştir.

5 Nisan Cuma günü sona erecek gelir vergisi beyan dönemi sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı, yurt dışından gelir elde eden mükelleflerin beyanname verdiği gelirleri karşılaştıracaktır.

Gelir elde etmelerine rağmen beyanname vermeyen veya eksik beyan veren kişilere ceza uygulanacak ve ilgili vergi dairelerine bildirilecektir.

Gelir Vergisi Kanunu Gelir İdaresi Başkanlığı yurt dışından faiz ve kar payı Bankalar 5 Nisan Cuma günü sona erecek gelir vergisi beyan dönemi yurt dışından gelir elde eden mükellefler ekonomi samsun haber gündem haber