Yurtdışında Yüksek Lisans Eğitimi Kolay Mı?

TAKİP ET

Yurtdışında Yüksek Lisans eğitimi almak için doğru okulları seçmek, ülkenin yaşam ve konaklama olanaklarını en iyi şekilde incelemek gerekir. Yurtdışı yüksek lisans şartları ülkelerin ve okulların eğitim anlayışına göre farklılık gösterebilir. Genel olarak tüm okullar öğrencilerin belirli bir dil seviyesinde olmalarını beklemektedir. Dil düzeyi TOEFL ve IELTS gibi sınavlarla tespit edilir.

Üniversite eğitimi boyunca öğrencilerinin aldığı derslerin uygunluğu ve not ortalaması da, dikkat edilmesi gerekilen bir başka husustur. Yurtdışında yüksek lisansiçin öğrencinin eğitim masraflarını karşılaması ve sponsorlukları da, talep edilen bilgiler arasındadır. Öğrencilerin iş yaşamı tecrübeleri ve GMAT ve GRE sınav sonuçları bildirmeleri gereken konulardandır. Niyet ve referans mektupları eğitim kuruluşlarına verilmektedir.

Yurtdışında Yüksek Lisans Eğitimi

Yüksek lisans süresi yurtdışında genellikle bir veya iki yıl sürmektedir. Birçok ülkede öğrencilerin okurken çalışma hakkı bulunmaktadır. Yurt dışında yüksek lisans & MBA eğitimi, değerli öğrencilerimize yepyeni kapılar aralayan, onlara yeni kültürleri tanıma şansı sunan ve dil düzeylerini geliştirmelerini sağlayan bir eğitimdir. Kariyerlerine atacakları ilk adım bakımından yabancı bir ülkede lisansüstü eğitim almak oldukça önemli bir fırsattır.

İngiltere’de Yüksek Lisans

İngiltere yüksek lisans okulları bir yıl ila üç yıl arasında eğitim verir. Ülkemiz öğrencileri genellikle bir yıllık ve iki yıllık eğitimlere başvurmaktadır. Genellikle vize sınırları söz konusu olacağı için kısa süreli lisansüstü eğitimler daha doğru bir seçenek olacaktır. İngiltere’de okumak ve yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler dil gelişimi açısından yeterli pratik yapma şansına sahiptir. İngiltere üniversiteleri eğitim süresince okurken çalışma şansı tanır. Detaylı bilgi için uzman danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Amerika’da Yüksek Lisans

Amerikan üniversiteleri seçkin bir eğitim ve ileri düzey dil gelişimi bakımından önemli bir fırsat olacaktır. Amerika yüksel lisans okulları öğrenci alırken kendi kurallarına bağlı olarak seçim yapmaktadır. Pek çok yüksek lisans kurumu öğrencilerin lisans ders eğitim puanlarını dikkate alacak, belirli düzeyde İngilizce bilgisi isteyecek ve iş deneyimleri hakkında bilgi talep edecektir. GMAT veya GRE sınav sonuçları da, lisansüstü eğitim alacak öğrenciler için önemli bir kriter kabul edilmektedir.

Academix Yurtdışı Eğitim

Yurtdışında yüksek lisans, lisans, meslek yüksekokulları, lise ve dil okullarında okuma şansını elde edebilmek için ödüllü eğitim danışmanlık firmamız Academix ile iletişime geçebilirsiniz. Uzman eğitim danışmanlarımız sizlere her konuda gerekli bilgiyi verecek ve kaliteli bir eğitim almanız için desteklerini sürdürecektir.