Zafer Partisi'nde İstifa Depremi: Ankara İl Başkanı ve Çok Sayıda Üye Partiden Ayrıldı

TAKİP ET

Ankara'da Zafer Partisi'nde büyük çapta istifalar yaşandı. İl Başkanı Bilal Katar önderliğinde, il yönetimi, ilçe belediye başkan adayı ve 3 ilçe başkanı dahil olmak üzere birçok üye partiden istifa etti.

Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Bilal Katar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partinin her bir üyesine ve Ankara'nın her ilçesine destek verdiklerini belirtti. Ancak, parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları ve kurumsal yapı eksikliklerinin seçim sürecinde belirginleştiğini ifade etti.

Katar, açıklamasında şu ana unsurlara dikkat çekti:

Partinin kurumsal yapıya kavuşturulmasına rağmen, bireysel egemenliklerin artmasıyla siyasi görüş ayrılıklarının belirginleştiğini belirtti.

Ankara'nın her kesimini partinin içinde bir araya getirmeyi hedeflediklerini, ancak Genel Merkez'in otoriteyi kendi etrafında toplamak istediğini ifade etti.

Siyasi anlayışları ve yönetim tarzlarına aykırı buldukları bu durumu kabul etmeyerek istifa ettiklerini dile getirdi.

İstifa edenler arasında şu isimler bulunuyor:

Ankara İl Yönetimi

Ankara Gençlik Kolları İl Yönetimi

6 İlçe Belediye Başkan Adayı (Keçiören, Altındağ, Etimesgut, Yenimahalle, Beypazarı, Şereflikoçhisar)

3 İlçe Başkanı ve Yönetimi (Keçiören, Beypazarı, Altındağ)

25 İlçe Belediye Meclis Üyesi Adayı

Katar, açıklamasını, "Tüm bu açıklamalar doğrultusunda özveriyle yürüttüğümüz Zafer Partisi'ndeki görevlerimizden istifa ediyoruz" diyerek sonlandırdı.

ankara zafer partisi zafer partisi istifa depremi ankara il başkanı ve üyeleri istifa etti siyaset samsun haber gündem haber