'Zamlı Uyandık 2022 Zor Geçecek'

TAKİP ET

Vatandaş, 2022'ye rekor zamlarla girdi. CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve ORKASİFED'ten zamlara tepki açıklamaları geldi. 

2022'ye vatandaşlar rekor zamlarla girdi. Elektriğe yüzde 52 ile 130, doğalgaza ise yüzde 25 oranında zam yapıldı. Vergi ve cezalara da yeni zamlar uygulandı. 

Rekor zamlara, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt ve 
Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(ORKASİFED) Başkanı Emin Bahri Uğurlu'dan tepki geldi. 

TÜRKEL: KONUTLARDA YÜZDE 110 ZAM YAPTILAR 

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, rekor zamlara isyan etti. "Vatandaşın yeni yıl heyecanı boğazlarında kaldı "ifadesini kullanan Türkel, "Elektriğe yüzde 52 ile 130, doğalgaza ise yüzde 25 oranında zam yapıldı. Akaryakıtta ise artışlar devam ediyor. Dolar 18 liradan 13 liraya düşerken övgü açıklamaları yapanlara nerede? Şurada herkesin bilmesi gereken birşey var. 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik tüketimi 220 kWsa üzerindedir. Doğal olarak zam yüzde 110 olarak konutlara yansıyacaktır. Bu vatandaş bu zamlarla kışı nasıl atlatacak? Akaryakıt fiyatları ortada. Denize açılamayan balıkçı, tarlasını süremeyen çiftçi mağdur. Rekor zamlarla adeta bu milletin canına kıyılmıştır. Yazıklar olsun. İktidarın son kullanma tarihi doldu. İlk seçimde halk kendisini gönderecektir "açıklamasını yaptı. 

TELATAR: VATANDAŞ ÇILDIRDI 

CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ise, vatandaşın yeni yıla rekor zamlarla çıldırmış şekilde girdiğini söyledi. Telatar, "Vatandaş, gece yarısı  mutluluğun, huzurun peşindeyken, elektriğe ve doğalgaza rekor zam yapılması vicdansızlıktır. Bu insanlık dışı bir hareket ve karardır. Döviz düştüğünü belirterek zamların geri alınmasını isteyenler şimdi nasıl tavır ortaya koyacaklar. Samimi olmadıkları böylece ortaya çıktı. Genel Başkanımızın dediği gibi; Geliyor gelmekte olan. Bu saatten sonra kimse bu iktidara güvenmez. Kendi gidişlerini garanti altına aldılar. Marketlere baskın yapılması talimatını verenler, elektrik ve doğalgaz zammı ile ne yapacaklar ? Yazıklar olsun "ifadelerini kullandı. 

AKSOY: SANDIĞI GETİRİN 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, AK Parti'ye yüklendi. AK Parti'nin halka verecek bir vaadi olmadığını belirten Aksoy, "Asgari ücreti artırdılar ama kaşıkla verdiklerini şimdi kepçeyle alıyorlar. Artık ülkeyi yönetemiyorlar. Türkiye tarihinin rekor zammını elektrik ve doğalgaza yaptılar. Vatandaş ne yapacak bu şekilde? Vatandaşlar açlık ve yoksulluğa terkediliyor. AK Parti'nin halka verecek birşeyi daha kalmamıştır. Sandığı getirsinler "dedi. 

YEŞİLYURT:TÜRKİYE 1970'Lİ YILLARI YAŞIYOR 

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt ise Türkiye'nin 1970'li yılların ekonomik buhranını yaşadığını öne sürdü. Türkiye'de ekonomi bunalımı yaşandığını belirten Yeşilyurt, "Daha çok  ekonomik sürprizlerle karşılaşabiliriz. Çünkü ekonomi güven vermiyor. Ekonomistlerin ve bilim insanlarının görüşleri dikkate alınmıyor. Liyakatli  kişiler görevde değil. Vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Maliye Bakanı'nı üzüntü ile dinliyoruz. Gerçeklerden kopuk bir şekilde açıklamalar yapıyor. Burada yanlış alınan kararların bedelini 84 milyon ödüyor. Vatandaş herşeyin farkında.AK Parti'nin sahaya çıkamamasının nedeni, söylediklerinin karşılığının olmamasıdır. Üzülerek söylüyorum ki; İşten çıkarmalarda başladı. Toplum acı sonuçları yaşıyor. Şuanda erken seçim istiyoruz. İktidarın değişmesi lazım "ifadelerini kullandı. 

ORKASİFED'TEN SOSYAL PATLAMA UYARISI 

ORKASİFED Başkanı Emin Bahri Uğurlu ise, ekonomide dalga boyu kırılmalarının çoğaldığı uyarısı yaptı. Öncelikle ekonomi, eğitim ve hukukta reformların hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Uğurlu, "Öyle 'Gözüme bakın anlarsınız' demekle olmuyor. Bu zamların son bulmasını, mümkünse geri alınmasını talep ediyoruz. Sosyal patlama olur. Önünü alamazlar. Bu devlet hepimizin. Vatandaşlar geçinemiyor.  Yabancı paraya odaklandıysak TL'ye güven endeksi sağlayacak adımlar atılmalı. Ekonomiye güven verecek adımlar hayata geçirilmelidir "açıklamasını yaptı.  Zekeriya FIRAT