Zekâsı ve Sadakatiyle Hayatınıza Katabileceğiniz MalteseTerrier

TAKİP ET

MalteseTerrier cinsi köpekler; zekâ, sadakat ve şefkat özelliklerine sahip, oyuncak boyutlu küçük köpeklerdir. İlgi odağı olmayı seven bu küçük ve tüylü köpekler, Kraliçe Victoria’nın da en çok sevdiği köpek ırkı olarak bilinir.

Sevimli ve oyuncu doğasıyla tanınan ve oldukça popüler olarak MalteseTerrier cinsi köpekler, agresif cins olarak kabul edilmez ve daha küçük evlerde yaşayan insanlar için, mükemmel arkadaştırlar.

Yürüyüş yapmaktan, çitle çevrili bahçede koşturup oynamaktan aşırı hoşlanan Maltalılar, aynı zamanda tam bir kucak köpeği olarak da tercih edilirler. Koşup oynamayı o kadar çok severler ki neredeyse ayakları hiç yere basmaz.

Maltalınız için Business Class

İstanbul’dan Antalya’ya gitmek için businessclass uçak bileti alan Özlem Hanım, 2 saatlik businessclass uçuşu için bilet almıştı. Aynı zamanda uçuş zamanı, iç hatlar olduğundan dolayı oldukça kalabalıktı.

Uçağın businessclass bölümünde tüm koltuklar boştu. Koltuklarından birinin sahibi olan Özlem Hanım, MalteseTerrier köpeği için, tüm businessclass bölümünü rezerve etmişti.

Edinilen bilgide kar beyazı renginde tüye sahip Maltalı, perşembe sabahı erken saatlerde Antalya uçuşu için businessclass bölümünde uçmuştu. Böylece Maltalı, lüks içinde Antalya’ya uçtu.

Böyle bir durum 2018 yılında yurtdışında yaşanmıştı ve uçuş izni, uçağın pilotu tarafından verilmişti.

Kaybolan Maltalı İki Kadın Tarafından Bulundu

5 yaşındaki melez Malta olan makara, cumartesi günü evinin önünden kaybolmuştu. Evin içinde klima bozulmuş ve ev sahibi, eve klima teknisyeni çağırmıştı. Ancak teknisyenler gerekli onarımı yapmak için, eve girdiklerinde kapıyı kapatmayı unutmuşlardı.

Kapının aralık olduğunu gören minik makara, evinin önünde oynamaya başladı. Bu arada evin bir yerinde kamera vardı ve köpek kaybolduğunda köpeğin sahibi, makaranın nasıl kaçtığını görebilmişti.

Oldukça dost canlısı olan makara, evin önündeki iki kızla oyuna dalmıştı. Onlarla gitmeye bile hazırdı. Köpeği kandıran iki kız bir anda evin önünden kayboldu. Makara’nın sahibi, kısa süre içinde saklanabileceği yerleri aramaya başladı.

İlk baktığı yer ise oğlu Ali’nin yatağının altı oldu. Aile kameradan iki kızı görene kadar, Makara’nın burada olabileceğini düşünmüştü. Aile oldukça üzülmüştü. Kamerada gördükleri iki kızı aramaya başladılar. Tek istedikleri köpekleri Makara’yı geri getirmeleriydi.

Sadece Size Özel Malta Terrier

Bembeyaz muhteşem bukleleri, dikkat çeken yüzü, akıllı ve nazik yapılarıyla hemen her köpek severin gözdesi halinde olan Maltalılar, ortalama 12-15 yıl yaşayabildikleri için, sizinle uzun yıllar yaşayabilen köpeklerdendir.

Sadece size özel bir Malta Terrier köpeğine sahip olmak sizi daha özel kılacaktır. Hem ailenize hem de yaşantınıza renk katacak, uygun bir Maltalı için https://kopekyavrusu.com/17823/maltese-terrier linkinden ilanları inceleyebilir, size özel bir Maltalıyı ilanlar üzerinden bularak sahiplenebilirsiniz.

MalteseTerrier Nasıl Bir Köpek Irkıdır?

Aktif enerji seviyesine sahip olan Maltalılar, sıklıkla havlama eğilimi gösterir. Tüylerinin uzunluğu ve kar beyazı rengi, birçok kişiyi kendine çeker. Tüylerinin dökülme oranı seyrektir.

Dışa dönük, arkadaş canlısı, oynak ve nazik yapılarının ardında, zeki bir hayvan bilinci taşırlar. Oldukça düşük egzersiz ihtiyacına sahiptir. Aynı zamanda hipoalerjenik olması, eğitiminin kolaylığı sayesinde birçok kişi Maltalıları tercih eder.

Kabarık tüyleri, kompakt ve atletik vücut yapısı dışında, sırtına doğru kıvrılmış püsküllü kuyruğuyla oldukça sevimlidir. Aynı zamanda Maltalılar, dünyanın birçok yerinde düzenlenen köpek şovlarının aranılan yarışmacıları arasında yer alır.

Apartman dairesinde yaşamaya uygun olan Maltalılar, ilk kez evcil hayvan sahibi olacaklar için oldukça idealdir. Sadakatlerinin güçlü olması, Maltalıların size uzun yıllar bağlı olacağını gösterir.