Zincir Marketlere Glütensiz Ürün Zorunluluğu: 200 Şubeden Fazlası Olanlara...

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan tebliği ile, şube sayısı 200'den fazla olan zincir marketlere glütensiz ürün bulundurma zorunluluğu getirildi. Uygulama Haziran ayının başında başlayacak.

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, Türkiye genelinde şube sayısı 200'den fazla olan zincir marketler glütensiz ürün bulundurma zorunluluğuyla karşı karşıya.

Tebliğe göre, bu zincir mağazalar, 250 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde glütensiz un, tatlı ve tuzlu atıştırmalık; 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerinde ise glütensiz ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı sürekli olarak ve talebi karşılayacak miktarda satışa hazır bulundurmakla yükümlü olacaklar.

Uygulama, 400 metrekare mağazalar için 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek, diğer mağazalardaki yükümlülük ise Haziran ayının başında başlayacak. Bu adım, glütensiz ürünlere erişimi artırmayı ve tüketicilerin bu ürünlere daha kolay ulaşmasını sağlamayı amaçlayan bir düzenleme olarak dikkat çekiyor.

Ticaret Bakanlığı resmi gazete glutensiz ekmek zorunluluk eylül yürürlülük