Ziraat Odası Başkanı Genç: 'Maliyetler yüksek fiyatlara yansıyor'

TAKİP ET

Havza'da büyükbaş kurbanlıklar 15 bin-50 bin TL, küçükbaş hayvanlar ise 2 bin-5 bin lira arasında satışa sunuluyor. Ziraat Odası Başkanı Genç, "Maliyetler oldukça yüksek, fiyatlara yansıyor" dedi.

Samsun'un Havza İlçesi Yeni Mescit Mahallesi'nde kurbanlık satışı ve kesimi gerçekleştiren Havza Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda besici olan Coşkun Genç, "Besicilikte kendi yemini üreten üretici kazanç sağlar. Biz kurbanlıklarımızı çok önceden alarak beslemekteyiz. Elimizde 3 ile 7 kişilik kurbanlıklar, 20 bin ila 50 bin lira arasında büyükbaş hayvan bulunuyor" dedi.

Coşkun Genç, kurbanlık hayvan alan vatandaşlara kesim hizmeti sunduklarını belirterek;  "Ücreti mukabilinde kesiyoruz. Kurban Bayramı boyunca kesimhanemizde 5 kasap kurbanlık alanlara hizmet verecek. İsteyene ise kurbanlığını kapısına kadar teslim ediyoruz" diye konuştu.

MALİYETLER ÇOK ARTTI

Bu yıl kurbanlıkların yüzde 90'nını sattığını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Genç, "Maliyetler oldukça yüksek, fiyatlara yansıyor. Yem ihtiyacımın bir kısmını kendi imkanlarım ile sağlamama rağmen mazot, gübre ve benzeri girdiler nedeniyle maliyetlerde artış var. Buna rağmen kurbanlıklarımızı uygun fiyatlardan verdik" ifadelerini kullandı.

Nazım AKPINAR