Zorlu Eğitim Kurumları'nda 23 nisan coşkuyla kutlandı

TAKİP ET

Samsun'un önde gelen özel eğitim kurumlarından Zorlu Eğitim Kurumları'nda, 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Zorlu'nun çocukları, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.

Zorlu Eğitim Kurumları'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlik düzenlendi. Programa davetli olarak katılan Zorlu Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı Ana Sponsoru Atasam Sağlık Grubu’nun Genel Müdürü Emel Irmak Atay ve beraberindekiler, çocukların sevincine ortak oldu.

İnovasyona dayalı VİP eğitim modelinin yanı sıra, modern eğitim metotlarıyla çocukların fiziksel ve mental becerilerini ve yeteneklerini geliştirerek başarılı bireyler olarak yetişmelerinin önünü açan Zorlu Eğitim Kurumları'nın  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak gerçekleştirdiği kutlama etkinliği, geniş katılımla gerçekleştirildi. 

Okulun konferans salonunda ve okul bahçesinde yapılan ve iki bölümden oluşan etkinliğe, Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi Kampüsü Genel Müdürü Sebahat Kayhan, Zorlu Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Müdürü, Görsel Sanatlar Eğitmeni ve Sosyal Etkinlikler Komitesi Başkanı Semiha Olğun, Müzik Öğretmeni Serkan Zevkibol, Okul Yönetimi, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Programın ilk bölümü Okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. İlk, orta ve lise öğrencilerinin hazırladıkları dans gösterileri ve şiir dinletileri izleyenleri adeta büyüledi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

'ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK MİRASIDIR'

Ardından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Edebiyat Öğretmeni Aydın Çamoğlu şunları söyledi; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104. Yılını kutluyoruz.

TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920, ulusumuzun saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini seçtiği temsilcileri aracılığıyla yönetmeye başladığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk ulusunun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanmıştır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük önderimiz, dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini göstermiştir. 
Bir ülkenin en büyük ve en önemli mirası çocuklardır. Bu miras o kadar değerlidir ki, bir ulusun kalkınmasında, gelişmesinde, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük güçtür.

Onların gözlerindeki ışıltı ve en küçük bir umut ışığı bile bizlerin gelecekte güzel bir ülkeye sahip olacağı ve değerlerimize sahip çıkılacağına olan inancı güçlendirmektedir. Her kuşak, kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, bizlerin ülkemize ve yarının büyükleri olan çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.

En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle tüm ulusumuzun ve çocuklarımız bayramını kutluyor, bu vesileyle bugünleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz” dedi.

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Çamoğlu’nun konuşmasının ardından programa geçildi. İlk olarak davetlilere 23 Nisan temalı slayt videosu izletildi. Ardından 1- A sınıfı öğrencileri, 23 Nisan temalı şiirlerini okudu. Ardından 2-A sınıfı öğrencileri geleneksel Atabarı oyununu sergiledi ve şiirler okudu. Sonrasında 3- B sınıfından 'Küçük Dansçılar' Grubu danslarıyla hünerlerini sergiledi. Dans gösterisinin ardından 3-A sınıfı öğrencileri, 23 Nisan temalı şiirlerini okudu. Ardından 1-A sınıfı 'Yıldızlar' Dans Grubu hareketli danslarıyla davetlileri coşturdu.

3-B sınıfı öğrencilerinin şiir dinletisinin ardından 2-A sınıfı 'Kızlar Çetesi' dans grubu sahne alarak müthiş bir performans sergiledi. Hemen sonrasında 5-A sınıfı 'Pink Venom' dans grubu sahne aldı. Ardından 3-A sınıfı 'Yağmurlar' dans grubu sahne performansını sergiledi.

Ardından lise öğrencileri, geleneksel Zeybek oyununu icra ettiler. Zeybek oyunu da izleyicilerden yoğun alkış aldı. Zeybek gösterisinin ardından 5-B sınıfı 'Star Girls' dans grubu izleyicileri danslarıyla coşturdu. Ardından 5-B sınıfı 'Smooth Criminal' dans grubu da performanslarıyla davetlilerden yoğun alkış aldı. 
Programın ikinci bölümü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 


  
'AMACIMIZ HOŞ BİR SEDA BIRAKABİLMEK'

Törenin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Zorlu Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu şunları söyledi: “ Sevgili çocuklar; Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Bu öyle bir bayram ki dünyada eşi, benzeri ve tarihi olmayan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına ithaf edilmiş , tüm dünya çocuklarının yer aldığı ve sadece bizim ülkemizde kutlanılan çok müstesna bir gündür.

Bu bağlamda, Ulu Önder, yol göstericimiz , rehberimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle, özlemle ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun.
Sayın Velilerim;  Gün içinde başlayan ve akşam saatlerine kadar devam edecek olan 23 Nisan kutlama etkinliklerimizle amacımız çocuklarımızın hoş bir seda bırakabilmesini sağlamaktır. Onların 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşamaları her zaman önceliğimizdir. Katılımlarınız için bütün velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Zorlu’nun konuşmasının ardından programa geçildi. Zorlu ilkokulu 1,2 ve 3. sınıf öğrencilerinden oluşan çocuk korosu, öğretmenleri eşliğinde sevilen çocuk şarkılarını seslendirdi. Çocuk korosunun konseri sonrası Zorlu çocukları, müzik öğretmeni Serkan Zevkibol ve okul orkestrası eşliğinde popüler şarkıları yorumladı. Müzik dinletisinin ardından çocuklar, kaşıkta yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme ve sandalye kapmaca oyunları oynayarak gönüllerince eğlendi.

Zorlu Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımının Ana Sponsoru Atasam Sağlık Gurubu yönetimi ve çalışanları, etkinliğe katılarak çocukların sevincine ortak oldu.

samsun samsun haber