Zorlu Eğitim Kurumları, VİP eğitim modeliyle sektörde çığır açacak

TAKİP ET

Zorlu Eğitim Kurumları, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunda, anaokul ve ilkokul öğrencilerine yönelik VİP eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Başkanı Ergin Zorlu, inovasyon temelli özgün VİP eğitim modeliyle Samsun'da fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Bil Okulları ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle Samsun genelinde 4 yeni şubesini faaliyete geçirecek olan Zorlu Eğitim Kurumları,  VİP konseptiyle anaokulu ve ilkokul kademelerinde üst düzeyde VİP eğitim verecek. 

Çalışmalar kapsamında gerekli bütün modern eğitim metotlarını devreye sokacak olan Zorlu Eğitim Kurumları, öğrencilerin yabancı dil becerilerinin geliştirilmesinin yanında fiziksel, mental ve psikolojik gelişimlerini desteklemeye yönelik özgün içerikli çalışmalar yürütecek.

İnovasyon temelli özgün eğitim metotlarını devreye sokan Zorlu Eğitim Kurumları, öğrencilerin yaratıcı düşünmelerine ve bireysel yeteneklerini keşfetmelerine yönelik modern imkanlar sağlıyor.

EĞİTİMDE ÖNCÜLER 

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurumları 
Başkanı Ergin Zorlu, hayata geçirdikleri yeni okul konseptiyle yabancı dilde kalıcı öğrenmeyi esas aldıklarını belirterek, haftalık 20 saat İngilizce dersiyle birlikte Kids Yoga, Kids Meditasyon, Kids Morning Dans gibi sosyal aktiviteler ile akademik süreci destekleyeceklerine vurgu yaptı. Zorlu, STEM atölyeleri, ahşap atölyeleri, sanat atölyeleri, yaşam ve beceri temelli öğrenme atölyeleri, uzman psikologların desteği ve güçlü rehberlik servis hizmeti ile Samsun’da eğitim sektöründe fark yaratacaklarını söyledi.

                      Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurumları Başkan Ergin Zorlu

'HER ÇOCUK KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR'

Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi Kampüsü Genel Müdürü Sebahat Kayhan'da proje kapsamında çocuk üniversitelerinin önemine ilişkin şu hususlara değindi:
“ Dünya Çocuk Üniversitesi ilk olarak 1993 yılında İngiltere’de kurulmuştur. Daha sonra bazı Avrupa ve Amerika üniversiteleri içinde kurulan çocuk üniversiteleri tüm dünyada yaygınlaşarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.  Türkiye’de ilk Çocuk Üniversitesi 2009 yılında kurulmuştur. Çocuk Üniversiteleri, üniversitelerin özellikle çocukların eğitimini 'Ağaç ağaç içinde büyür' atasözüne uygun bir anlayış üstlenmesinin bir eseridir.

Bu açıdan çocuk üniversitelerinin kuruluşunu,, üniversitelerin yalnız yetişkinler için değil, toplumun her kesiminin üniversiteyle işbirliğini bizzat yaşayarak eğitim ve öğretim yapmasının bir başlangıcı olarak değerlendirebiliriz. 

Çocuk Üniversitelerindeki eğitimin amacı; çocukların laboratuvarları, atölyeleri ve spor alanlarında çok  eskiden  beri bilinen usta çırak ilişkisinde olduğu  gibi uzman öğretmen gözetiminde  eğitim alarak kendilerini  doğru olarak keşfetmesidir.

Çocuk üniversitesinin bir diğer amacı da  çocuklara  özgür düşünme ve kendilerini ifade etme ortamı sağlamak, onları dinlemek ve onlarla birlikte  çalışarak, onlara ortak çalışmayı uygulamalı göstererek önemini vurgulamaktır. Çocukların  yönetim kararlarına katılımını  sağlamakta Çocuk Üniversitesi için önemli bir amaçtır."

AİLELERE UYARI 

Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi Kampüsü Genel Müdürü Sebahat Kayhan şöyle devam etti; "Anne ve babalar: çocuklarınızı 3-6, 3-10 yaş aralığında çok iyi inceleyin. Gerçek potansiyeli bu yaş aralığında ortaya çıkar. Çocuk Üniversitemiz ülkemizi, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine taşıyacak nesillerin yetişmesine katkı vermeyi amaçlamaktadır. Her çocuk keşfedilmeyi beklemektedir.

Bu amaçlarla yabancı dil eğitim sistemi haftalık 20 saat İngilizce eğitimi, bilim ve araştırma atölyeleri, sanat ve yaşam atölyeleri, uzman psikologlar ve rehberlik çalışmaları, hibrit eğitim platformu, fiziksel gelişim ve sağlık, sabah öğrenme motivasyonlarımız Kids Yoga, Kids Morning Dans, Kids Medition, Kids Zumba,Kids Stretching ve bireysel ögrenmeye yönelik etkinlik ve aktiviteler düzenliyoruz” dedi.

'SÖZ VERDİKLERİMİZ TEMİNATIMIZDIR'

Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi Kampüsü’nün niçin tercih edilmesi gerektiğine değinen Kayhan, Eğitim Araştırmacısı Zigarelli’nin bahsettiği etkili okulu oluşturan altı temel özelliğe değinerek profesyonel ekip arkadaşlığı ve ekip birlikteliğinin önemine vurgu yaptı. Kayhan, iyi bir okulun taşıması gereken niteliklerini şu şekilde sıraladı: “Nitelikli ve güncel öğretmen kadrosu ile çalışırlar. Güçlü PDR servisleri vardır. Bireysel farklılıkları dikkate alırlar. Yabancı dil eğitimine önem  verirler. Eğitim teknolojilerini yakından takip eder ve kullanırlar.Veli- okul işbirliğine önem verirler. Üst öğrenime hazırlık için çalışma yürütürler. Özlük haklarına önem verirler” dedi.  
     
ZORLU Çocuk Üniversitesi Kampüsü olarak sorumluluklarının oldukça fazla olduğunu belirten Kayhan, bunlar içerisinde belki de en önemlilerinden birisinin bu sorumlulukları gerçekleştirirken verilen sözleri tutmak olduğunu belirterek, "İlkleri gerçekleştirmek Zorlu Eğitim Kurumları için temel çıkış noktasıdır "ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İÇİN BİREYSEL PROGRAMLAR

VIP eğitim çalışmaları kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin motivasyonlarının artırılmasına yönelik online platformları tercih ettiklerini belirten Kurum Psikoloğu Uzman Psikolog Ece Zorlu Berker, Bil Learn ve PDEVCO Online platformları ile rehberlik servisini öğrenciler için daha etkin ve eğlenceli hale getirdiklerine değinerek,"Online sistem üzerinden oyunlar ve etkinlikler ile öğrenciler becerileri, yetenekleri ve kazanımlarıyla ilgili detaylı fikir sahibi oluyor ve bu sonuçlara göre bireysel programlarını oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Zorlu Zorlu Eğitim Kurumları Samsun Samsun Haber