ZORLU'nun Kızları Kıl Payı Kurtuldu

TAKİP ET

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde (KBBL) Grubun son maçı için Diyarbakır'da bulunan Samsun Zorlu Koleji Spor Kulübü sporcuları ilk depreme konakladıkları Diyarbakır Öğretmenevi'nin 10. katında yakalandı. Etraftaki binaların yıkıldığı depremde sporcular ecel terleri döktü.

ÇEVREDEKİ BİNALAR YIKILDI
KBBL'de play-off'ları garantileyen Samsun Zorlu Koleji Spor Kulübü, Grubun son maçında karşılaşacağı Diyarbakır Basketbol maçı için gittiği Diyarbakır'da depreme yakalandı. Zorlu Koleji Spor Kulübü sporcular ve teknik ekip Kahramanmaraş Pazarcık ile Elbistan'da yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremi canlı yaşadı. Maç öncesi Diyarbakır Öğretmenevi'nin 10. katına yerleşen sporcular konakladığı odada depremi canlı yaşadı. Öğretmenevi'nin çevresinde bulunan binalar yıkılırken sporcular ve antrenörler canını zor kurtardı. 


İKİNCİ DEPREMİ BENZİNLİKTE YAŞADILAR
Zorlu Koleji Spor Kulübü ikinci depremi ise çıktıkları dönüş yolunda yaşadı. Malatya'da bir benzinliğe sığınan sporcular ikinci depreme de burada yakalandı. Sporcular sığındıkları benzinlikte yaşadıkları deprem felaketini hafif sıyrıklarla atlattı. Malatya'dan ayrılan kafileye bu kez ağır hava şartları geçit vermedi. Sivas'ta yaşanan yoğun kar yağışı nedeni ile yola devam edemeyen Zorlu Koleji Spor Kulübü antrenör ve sporcular 32 saat yolculuğun ardından dün akşam saatlerinde sağlıklı bir şekilde Samsun'a döndü ve okul idaresi tarafından evlerine gönderildi.       


DEPREME 10. KATTA YAKALANDILAR
Samsun Zorlu Kolej Spor Kulübü Başkanı Ergin Zorlu, büyük bir badire atlattıklarını ifade ederek, "Öncelikle yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Grubun son maçı için Diyarbakır'da bulunan sporcular ve teknik ekibimiz 7,7 şiddetindeki İlk depremi etrafında bulunan binaların yıkıldığı bölgede ayakta kalan Diyarbakır Öğretmenevi'nin 10. katında yaşadılar. İkincisini ise dönüş yolunda Malatya'da sığındıkları bir benzinlikte yaşadılar. Sivas'ta ise kardan dolayı mahsur kaldılar.

32 saat yolculuğun ardından sağa salim evlerine döndüler. Şükürler olsun ki sağlık durumları çok iyi" dedi.  

Zekai ANIL