Zorlu öğrencileri 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı

TAKİP ET

Zorlu Eğitim Kurumları öğrencileri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde büyük beğeni topladı. Piazza AVM'de resim sergisi ve dans gösterileri sahneleyen öğrenciler, büyük alkış aldı.

Samsun’da ve ülke genelinde hayata geçirdiği birçok başarılı sosyal sorumluluk projesiyle tanınan, inovasyon temelli modern ve özgün eğitim modeliyle farkındalık yaratan Zorlu Eğitim Kurumları'nın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde düzenlediği sosyal ve sanatsal içerikli resim sergisi ve dans gösterisi, büyük beğeni topladı. 

Programa, Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, Anadolu Lisesi Müdürü Semiha Olğun, Görsel Sanatlar Öğretmeni Çağla Onaran, 1 A Sınıfı Öğretmeni Hüseyin Gürbüz, 1 ve 8’inci sınıf öğrencileri ve velilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış kurdelesini Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu kesti. 

'ZORLU’DAN CUMHURİYET VE ATATÜRK VURGUSU'

Programın aşılış merasiminin ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Zorlu, "Öncelikle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte emeği geçen bütün öğretmenlerimize, idarecilerimize ve sevgili çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs, kurtaran şehir Samsun’dan yükselen ve bütün vatana yayılan bir bağımsızlık kıvılcımı ve aydınlanma meşalesidir. 104 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a ayak bastı ve kurtuluş mücadelesini başlattı. İşte o meşale bizi bugünlere taşıdı ve Türkiye Cumhuriyetinin temelleri o gün atıldı. Bu bağlamda, devrimci, çağdaş ve entelektüel bir yaşam tarzını bizlere kazandıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha minnetle, rahmetle ve özlemle yad ediyoruz. Büyük Öndere ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Bu günlere ulaşmamız O’nun sayesinde gerçekleşti. İnşallah bizler de bu bilinçle hep birlikte, hep beraber Türk toplumu olarak yenilikçi ve modern sürecin içerisinde yer alacağız. Cumhuriyet değerlerimizi ve kazanımlarımızı hep birlikte yaşatacağız. Programımıza katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

RESİM SERGİSİ VE DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ 

Konuşmasının ardından resim sergisini gezerek, okul öğrencilerinin yaptıkları resimleri inceleyen Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, Görsel Sanatlar Öğretmeni Çağla Onaran’ı ve öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.  Programın devamında 8. Sınıf öğrencileri, Anadolu Folklorundan ve modern dans örneklerinden oluşan bir koreografi sundu. Öğrenciler, izleyicilerden tam not aldı.

1. Sınıf öğrencilerinin düzenledikleri jimnastik ve modern dans gösterileri de izleyicileri adeta büyüledi.  

 'MİSYONUMUZ ÇAĞDAŞ BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR'

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Zorlu Anadolu Lisesi Müdürü Semiha Olğun şunları söyledi: “ Zorlu Eğitim Kurumları olarak, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Samsun Piazza AVM’de 5 ve 6. Sınıf öğrencilerimizin hazırladıkları 41 tane tuval üzerine akrilik boya çalışmalarının yer aldığı resim sergimizi açtık. Okulumuzun sanat atölyesinde hazırlanan resimleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi özel bir günde sergilemeyi planladık. Kurumumuz, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş, yenilikçi bireyler yetiştirmeyi ilke ve misyon edinmiş bir Eğitim Kurumudur. Resim sergisinin yanında, yine öğrencilerimizin hazırladıkları dans ve jimnastik gösterilerimiz de, kurumumuzun sadece akademik başarıya değil, sportif ve sanatsal alanlara da önem ve destek verdiğinin bir göstergesidir. Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesiyle sanatsız kalmış bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Zorlu Okulları olarak öğrencilerimizin yaratıcı, başarılı ve motivasyonlarının yüksek olmasını istiyoruz. Onları kültürel ve sanatsal etkinliklere yönlendirerek,  içlerindeki cevheri keşfetmelerini ve açığa çıkarmalarını teşvik ediyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizlerin yarınlarıdır. Ülkemizin geleceği onların ellerindedir” ifadelerini kullandı.