1. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri başladı 

TAKİP ET

SAMÜ'nün kuruluşunun dördüncü yılı kapsamında Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri'nin açılış programı gerçekleştirildi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Şehit Ömer Halisdemir Kongre Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe, Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, SAMÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve çok sayıda aile hekimi katıldı. 

BÜYÜK MUTLULUK 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak kürsüye gelen SAMÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erdinç Yavuz, "Pandemiden hayatımıza geri dönme hazırlığı içerisindeyiz. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin kurulması ile birlikte güçlendik. Rektörümüzün de sürekli dile getirdiği üzere ‘Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite’ şiarındayız. Bu kongre de bunun bir eseridir. Aile Hekimliği akademisyenleri ile sahada Aile Hekimi olarak çalışan meslektaşlarımızı ortak bilimsel platformda bir araya getirme amacıyla yola çıktığımız ve bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 1.Karadeniz Aile Hekimliği Günleri’nde görmekten mutluluk duymaktayız "dedi. 

KATKI SAĞLIYORUZ 

Daha sonra konuşan SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Uzun bir pandemi arasından sonra böyle bir etkinlikte buluşuyoruz. Üniversitemiz 2018 yılında kuruldu. Tıp fakültemiz ise bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor. Samsun’un yeni tıp fakültesi olarak, şehrimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacak ve ‘Sağlık Kenti Samsun’ ilkesiyle hareket ederek hasta ve hasta yakınlarına en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Samsun'un hasta potansiyelinin büyük bir kısmına sahip olan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile afiliye olduk. Bu afiliye sisteminin daha verimli olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler sadece bilgi üreten kurumlar olmak yerine, bu üretilen bilgiyi hizmete dönüştürmelidir. Bu noktada aile hekimliği ilk basamaklardan birini oluşturuyor. Karadeniz Bölgesinde ilk olması sebebiyle de önemli bir kongre. Pandemi sürecinde deneyimlediğimiz tecrübeleri burada konuşma fırsatı bulacağız. Hayatta en önemli şey sağlık. Katılımcılarımızın birbirleri ile ciddi bir tecrübe paylaşımı yapacağını düşünüyorum. Ağırlıkla diyabet ve hipertansiyon alanında sunumların gerçekleşeceğini biliyorum. Toplumun sağlıklı olması adına üzerinize çok iş düşüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.  Nazım AKPINAR