13 Ekim 2021 HHalk Gazetesi Yazarlarının Gündemi

TAKİP ET

Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarlarının 13 Ekim 2021 köşe yazıları;

ŞAKİR DEMİRCİ yazdı: SAMSUNLULARA AÇIK MEKTUP VE BİR ÖNERİ

Spor kulüpleri Geçmişleri yüzyıla dayanan Tarihleriyle kentlerin Vazgeçilmez markalarıdır. Bu değerlendirme Bizim kentimizin kulübü Samsun’un markası Samsunspor için de geçerlidir.


İSMAİL BAŞARAN yazdı: BUGÜN 13 EKİM

Bu tarihi Samsun hatırlamayabilir, çünkü insanlar olarak vefasızız çoğumuz. 1972 yılında Trabzonspor’a teknik direktör olan ve son PTT karşılaşmasında takımı deplasmanda 1 – 0 yenilince Karadeniz’de Samsunspor, Giresunspor’dan sonra 3. takımı da Türkiye Birinci Lig’ine (o zamanki adı öyleydi) çıkaramadığı için yıllar yılı kahrolan Kamuran Soykıray aramızdan ayrılalı tam 21 yıl geçti.


MEHMET AKSOY yazdı: YARGI BAĞIMSIZLIĞI, MİLLET ADINA KARAR BÖYLE OLUR!

Türkiye’de anayasaya göre; mahkemeler millet adına karar verir ve mahkemelerin nihai deneticisi Türk milletidir. Milletin seçtiği vekillerin kendini seçen millet adına karar vermediği gibi, okuduğunu anlamayan birçok yargıcın da millet adına karar verdiğini söylemek çok kez mümkün olamuyor.


CEMİL CİĞERİM yazdı: ÇİN’DEN TRAMVAY GETİRMİŞTİ

5 Ekim 2021 tarihinde yakıt ikmali yapmak için ilk kez İstanbul Havalimanı’na gelen dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov AN225, 2 Aralık 2013 tarihinde de Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem İşletmecisi Samulaş A.Ş.’nin Çinli CNR firmasından satın aldığı 5 adet hafif raylı sistem aracından birini Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirmişti.