Araştırma Sonuçları: Sinirli ve Kaygılı Olmak Kalp Hastalıkları İçin Tehlikeli

TAKİP ET

Yapılan bir araştırma, sinirli ve endişeli olmanın, kalbin erken yaşlanarak zarar görmesine neden olduğunu ortaya koydu. İngiliz araştırmacılar, sürekli endişe ve huysuzluk içinde olan bireylerin kalp hastalıklarına daha yatkın olduğunu tespit etti.

Londra Queen Mary Üniversitesi liderliğindeki bir ekip, ruh sağlığı ile kalp fonksiyonu arasındaki bağlantıyı incelemek amacıyla 36,309 kişinin kalp taramalarını inceledi. Kişilik özelliklerini değerlendirmek için kullanılan bir kişilik anketi, "nevrotiklik" olarak adlandırılan özellikleri - dengesiz ruh halleri, aşırı endişe, kaygı, sinirlilik, öz farkındalık ve üzüntü gibi - puanladı.

Elde edilen sonuçlara göre, nevrotik kişilik özelliklerine sahip olan bireylerin, daha düşük sol ventriküler kütleye, zayıf işleyen ventriküllere, yüksek miyokardiyal fibroz ve arteriyel sertliğe sahip olduğu tespit edildi. Bulgular, Avrupa Kalp Dergisi - Kardiyovasküler Görüntüleme'de yayınlandı ve akıl sağlığı ile kardiyovasküler sağlık arasındaki bağlantıyı vurgulayarak genel popülasyonda zihinsel sağlığı destekleyen stratejileri destekledi.

Londra Queen Mary Üniversitesi'nde kardiyovasküler tıp profesörü Steffen Petersen, çalışmanın "akıl sağlığı ile kardiyovasküler sonuçlar arasında önemli bağlantılar olduğunu" ortaya koyduğunu belirterek, sigara içmek, kilo ve yaş gibi yaşam tarzı faktörleri göz önüne alındığında bile nevrotik özelliklerin kalp yaşlanmasının belirtileriyle bağlantılı olduğunu ifade etti.

sağlık sinir anksiyete