Araştırma Sonucu: Aşırı Bu Vitamin Alımı Kalp Hastalığı Riskini Artırabilir!

TAKİP ET

Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırdığı belirlenen B3 vitamini, iltihaplanma tetikleyerek kan damarlarına zarar verebilir.

Et, balık, kuruyemişler ve ekmekte bulunan aşırı miktardaki niasin, Nature Medicine'de yayınlanan bir rapora göre, kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, ortalama bir kişinin niasin takviyelerinden kaçınması gerektiğini belirtiyor.

Açıklamalardan Satırbaşları:

Yüksek düzeyde B3 vitamini alımının, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabileceği belirlendi.

Niasin takviyelerinin, önerilen günlük miktarın üzerinde alındığını belirten araştırma, bu durumun kardiyovasküler hastalıklara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Niasin miktarının sağlıklı ve güvenli bir düzeyde nerede çizileceği konusunda belirsizlik devam etmekle birlikte, aşırı alımın kaçınılması gerektiği vurgulanıyor.

Araştırmacılar, niasin yüksekliğinin kan damarı iltihabını artırarak kalp krizi, felç ve ölüm riskini öngörebileceğini keşfettiler.

Yapılan fare deneyleri, niasinin kan damarlarındaki iltihaplanmayı arttırdığını gösterdi.

Uzmanlar, bu bulguların gıda endüstrisini beslenme ürünlerindeki niasin miktarını gözden geçirmeye yönlendirebileceğini ifade ediyor.

Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde görevli Dr. Amanda Doran, bulguların gelecekteki araştırmacılara kan damarı iltihabını azaltmanın yollarını keşfetme fırsatı verebileceğini belirtti.

sağlık B3 Vitamini kalp hastalık dikkat tıp