BBP MKYK Üyesi Erdal Avcı: 'Besicilere yem indirimi yapılmalı'

TAKİP ET

BBP MKYK Üyesi Erdal Avcı, "Küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicilerimize, devletimiz yem fiyatlarında yüzde 50 indirim imkanı sağlamalıdır "dedi. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Erdal Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatifleri'ne yönelik verdiği indirim talimatını desteklediklerini vurguladı. 

'BESİCİLER 
ADIM BEKLİYOR'

Besicilere yem desteği sağlanması gerektiğini vurgulayan Avcı, "Kuzu ve koyun etinde yüzde 25, büyükbaş hayvan etinde yüzde 35 indirimi desteklemekle beraber, buna karşılık besicilerimizin yem fiyatlarında Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yeniden güncellenmesini istemek çiftçilerimizin en tabi hakkıdır. Son yıllarda girdi fiyatlarının belini büktüğü küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerimiz zaten zarardayken bu fiyatları yüzde 25-35 olarak düşürüleceğinin Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanması neticesinde her zaman olduğu gibi bunu fırsat bilen, çiftçilerimizin alın terine göz dikenlerin bu açıklamaları kendi lehlerine çevirdikleri aşikardır "dedi. 

RAKAMLAR ORTADA 

Avcı şöyle devam etti; " Tarım Kredi Kooperatifleri'nde buzağı yemi 302 TL, besi yemi 301 TL,  bongalit 325 TL, süt yemi 314 TL, kepek 180 TL iken, besicimizin 20 bin TL'lik hayvanından 7 bin TL fedakarlık etmesini beklemek Türkiye’de hayvancılığın tamamen bitmesi demektir. 1500 TL'lik bir kuzudan besicimiz 375 TL  feragat etmesi demektir. 2 bin TL'lik bir koyundan 500 TL  feragat etmesi beklenmektedir. 
Besicilerimizden bu kadar fedakarlık beklerken devletimizin besicilerimiz için hiçbir indirim yapmaması hayvancılık sektörünü çok ama çok zora sokacaktır. Bunun bir tek çaresi vardır oda küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicilerimize devletimiz hükümetimiz yem fiyatlarında yüzde 50 indirim imkanı sağlamalıdır."

Selçuk KAYA