Çinli Yatırımcıların Hedefi Samsun

TAKİP ET

Çin'de su ürünleri sektörünün önde gelen üç firmanın temsilcileri işbirliği için Samsun'a geldi. Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu, "Sizleri yatırım yapmaya davet ediyorum. Teşvik ve iş gücü var" dedi

Çin'de su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Shandong Zechuan Aquatic Foodstuff Co Şirketi Temsilcisi Wang Chao, Shandong Rongcheng Ming Yuan Aquatic Foodstuff Co Şirketi Temsilcisi Chen Yujie ve Beijing Exuberance International Trade Co Şirketi Temsilcisi Dong Changkun işbirliği görüşmeleri için geldikleri Samsun'da, Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

İstanbul İhracatçılar Birliği Genel Sekreterlik Uzmanı Celal Özcan ve Türkiye İhracatçılar Birliği Uzmanı Ayça Bal'ın eşlik ettiği heyet, STSO Başkanı Salih Murzioğlu ile işbirliği fırsatlarını görüştü. 

Samsun'un ekonomik yapısı ve öne çıkan sektörleri hakkında misafirlerine bilgi veren Salih Murzioğlu ayrıca, deniz ürünleri ve deniz ürünlerinin işlenmesi konusunda Samsun'un potansiyelinin yüksekliğine ve önemine değindi.

Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu, Çin'in su ürünleri sektöründeki önde gelen üç firmasının temsilcilerine hediye takdiminde bulundu.

TÜRKİYE'DE İLK BALIK UNU VE 
BALIK YEMİ FABRİKALARI SAMSUN'DA

Başkan Murzioğlu, şöyle konuştu; "Türkiye, Norveç ya da diğer İskandinav ülkeleri gibi bir balık üreticisi değil. Ancak, Avrupa'’nın en büyük ihracatçılarından. Samsun'da önemli ihracat merkezlerinden biri. Üretim tesislerimiz var. 4 firmamız Türkiye'nin en iyi üreticilerindendir. Türkiye'de ilk balık unu ve balık yemi fabrikaları Samsun'dadır. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, Samsun'da balıkçılığın gelişmesi için bir proje ortaya koydu. Balıkçılık OSB kurulması ile ilgili bir çalışma olacak. Sizleri yatırım yapmaya, firmalarımızla işbirliği içinde olmaya davet ediyorum. Teşvikler var, iş gücü var. Sizin için iyi bir fırsat olabilir."

Çinli firma temsilcileri de, "Balıkçılık konusunda Samsun'u çok methettiler.  Bizler üretim yaptığımız gibi Danimarka, Arjantin, Avustralya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden işlenmiş vaziyette çeşitli deniz ürünleri alımı da yapıyoruz. Türk piyasasını bilmiyoruz. İşlenmiş balık ürünleri çok ilgimizi çekti.  Amacımız Türkiye'den işlenmiş deniz ürünleri almak" dedi. 

N. Alper CABBAR