Eğitim Sen Beyin Göçüne Dikkati Çekti 

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Özellikle eğitimli gençliğimiz yurt dışına çıkmanın yollarını aramaktadır "dedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Eğitim Sen Samsun Şubesi'nin Başkanı Ersin Gür, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, eğitimli gençlerin yurt dışına çıkmanın yollarını aradığına dikkati çekti. 

GENÇ İŞSİZLİK 
YÜKSELİYOR
 

Gür, " 19 Mayıs tarihi, genellikle gençlere övgüler dizilen, gençliğin öneminden bahsedilen bir gün olarak kutlansa da gençlerimiz evde, sokakta, okulda, üniversitede, iş yerlerinde kendini geliştirecekleri imkanlardan ve haklardan yoksun bırakılmaktadır. Üniversite kazanma odaklı bir eğitimin yol açtığı sonuç, ümitsiz bir gençliğe; üniversite gençliğini bekleyen işsizlik ise ümitsizliği bunalıma dönüştürmektedir. Özellikle eğitimli gençliğimiz yurt dışına çıkmanın yollarını aramaktadır. Türkiye gençliği, adeta işsizlik ve güvencesizlik batağına saplanmış durumdadır. Ataması yapılmayan yüz binlerce genç öğretmen atama beklerken, özel sektörde ve ücretli olarak çalıştırılan  öğretmenler  ya asgari ücretin altında  ya da kendi mesleği dışında başka işlerde çalışmak zorunda bırakılmaktadır "ifadelerini kullandı.