Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Topaloğlu: Telafi eğitimleri kapsamlı olmalı

TAKİP ET

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Topaloğlu, öğrencilere yönelik düzenlenecek telafi eğitimlerinin 'etkinlik' şeklinde görülmemesi gerektiğini belirterek, "Planlama iyi yapılmalı, eğitimler kapsamlı olmalı "dedi. 

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, 2020-2021 eğitim öğretim dönemini değerlendirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın pandemi döneminde hayata geçirdiği uygulamalarla sınıfta kaldığını belirten Topaloğlu, sorunların ise görülmediğini belirterek, "KPSS mağdurları, sözleşmeli, ücretli öğretmenlerin yaşadıkları ve özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim emekçilerinin sorunları MEB tarafından görülmedi, duyulmadı ve doğal olarak da çözüm üretilmedi "dedi. 

TELAFİ EĞİTİMLERİ ETKİNLİK DEĞİL 

Telafi eğitimlerinin yetersiz olduğuna dikkati çeken Topaloğlu, "İlk olarak MEB’in planlanmış ve iyi hazırlanmış bir telafi programı olmamasına rağmen varmış gibi yapmaktadır. 5 Temmuz-31 Ağustos arası için açıklanan etkinlikler telafi programı kapsamında değerlendirilemez. Bunlar yaz tatili içerisinde sınırlı sayıda öğrencinin yararlanacağı yaz etkinlikleridir. Bunların telafi eğitimi gibi sunulması gerçek anlamda telafi eğitimi gereksinimini ve telafi eğitimi algısını olumsuz etkilemektedir. MEB’i bir kez daha sorumlu davranmaya önümüzdeki iki aylık süreci iyi değerlendirerek sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim yapabileceğimiz koşulları hazırlamak için bir planlama yapmaya bu planlamayı yaparken eğitim bileşenleri ile ortak aklı üretmeye bilim insanlarının uyarılarını dikkate almaya davet ediyoruz "diye konuştu. Tolgahan ÇAĞLAR