Eğitimcilerden çağrı;  'YASAYI GERİ ÇEKİN'

TAKİP ET

Hürriyetçi Eğitim Sen üyeleri, Samsun'da yeni Öğretmenlik Meslek Yasası'nı protesto ederek yasanın geri çekilmesini talep etti. 

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Samsun İl Temsilciliği koordinesinde, yeni Öğretmenlik Meslek Yasası'nı protesto eylemi gerçekleştirildi. Tütün İskelesi'nde toplanan eğitimciler, yeni Öğretmen Meslek Yasası'nın geri çekilmesini talep etti. 

DÜZENLEMEYE TEPKİ 

Eğitimciler "Eğitim öğretim yardımı tüm eğitim çalışanlarına verilsin, gülümsemeyi hakediyoruz, çapulcu değiliz öğretmeniz" yazılı pankartlar taşıdı. Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun İl Temsilcisi İrfan Ay, "Bugün buraya, yere düşen mesleki itibarımızı, yerden kaldırmaya geldik. Günlerdir öğretmenlerin yükselen feryatlarını duymayan, adeta sağır ve dilsiz olan, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve bu ülkeyi yöneten siyasetçileri de yetiştiren irfan ordusu adına, sesimizi duyurmaya geldik. Yaklaşık bir milyon öğretmeni ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu, 12 madde ve geçici bir madde olmak üzere toplam 13 maddeden ve sadece bir buçuk sayfadan oluşmaktadır. Kanun o kadar acele çıkarılmıştır ki paydaşların görüşü alınmamış, çalakalem yazılan kanun metninde biçimsel bir bütünlük dahi bulunmamaktadır. Kanunun kapsamı kariyer basamakları sınavı ve 3600 ek gösterge düzenlemesinden ibarettir. Öğretmenlerin 60 yıllık özlemini sona erdirmekle övünen Bakanlık, bu kanunda eğitim çalışanlarına şiddetle ilgili hiçbir düzenleme getirmemiştir "dedi. 

MEB'E ÇAĞRI YAPTILAR 

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili revize yapılması gerektiğini belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun İl Temsilcisi İrfan Ay şunları kaydetti; "Eğitim çalışanlarının bir bütün olduğunu unutan bakanlık, hizmetlisinden memuruna, 4/B’lisinden şefine, öğretmeninden idarecisine, tüm çalışanların maaşlarını iyileştirmelidir. Maaş iyileştirmesini sınav şartına dayandırması, mülakat garabetini ortadan kaldırmayan, sözleşmeli öğretmenliğin ele alınmadığı, liyakate dayalı bir yönetici atama sistemi getirmeyen velhasılı öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmekten uzak, aksine çalışma barışını bozan bu kanun, paydaşların görüşü alınarak ivedilikle revize edilmelidir.
Kariyer basamakları sınavı nedeniyle 614 bin 446 öğretmen maaşına zam başvurusu yapmıştır. Öğretmenin kendini geliştirebileceği, çağın şartlarına uygun yeni imkânları sağlaması gereken Milli Eğitim Bakanlığı, nitelik, içerik ve akademik olarak, tam bir garabet olan 180 ve 240 saatlik videolarla, öğretmenin gelişim sağlayacağını zannediyorsa gerçekten, eğitimden de öğretmenlik mesleğinden de anlamıyor demektir. Bozduğunuz çalışma barışını yeniden tesis edin. Öğretmenler odasında başöğretmen, uzman öğretmen, öğretmen, aday öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen ve ücretli usta öğretici olmak üzere aynı işi yapan yedi farklı statüde, öğretmen istihdam modeli kabul edilemez. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak öğretmenlik sıfatı dışındaki bütün unvanları reddediyoruz "ifadelerini kullandı. 

Zekeriya FIRAT 

Eğitimciler "Eğitim öğretim yardımı tüm eğitim çalışanlarına verilsin, gülümsemeyi hakediyoruz, çapulcu değiliz öğretmeniz" yazılı pankartlar taşıdı.