Evlilikle Mutluluk Arasındaki İlişkiyi İnceleyen Araştırma: Hiçbir Etkisi Yok!

TAKİP ET

Bilim insanları, evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi detaylı bir şekilde inceledi ve şaşırtıcı bir sonuca ulaştı: Evlilik, insanları ne daha mutlu ne de daha sağlıklı yapıyor.

Bilim insanları, evlilik ve mutluluk arasındaki ilişkiyi sorgulayan bir araştırma yaptı ve sonuçlar, evliliğin insanları ne daha mutlu ne de daha sağlıklı kıldığını gösterdi. Araştırmacılar, bekârların evli çiftler kadar, hatta bazen onlardan daha mutlu olduğunu ortaya koydu.

California Üniversitesi'nden araştırmacılar, evliliğin uzun vadede refahı artırdığına dair çok az kanıt bulunduğunu belirtti. Araştırmayı yöneten Dr. Bella DePaulo, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Medya ve hatta bilimsel dergiler, evliliğin sağlık ve refah için iyi olduğu iddialarıyla dolu. Ancak metodolojik önyargılar göz önünde bulundurularak araştırmaya daha yakından bakıldığında bu tür iddialar, sıklıkla araştırmaların sonuçlarını yanlış yansıttığı veya abarttığı görülüyor."

DePaulo, şu noktaya da değindi: "İntihar, depresyon, yalnızlık, fiziksel sağlık ve mutluluk üzerine yapılan araştırma örnekleri gözden geçiriliyor. Araştırmalarda, bekâr kalan kişilerin genellikle şu anda evli olanlarla çok benzer sonuçlara sahip olduğu görülüyor. Ayrıca evlenmenin sağlık veya refahta kalıcı iyileşme sağladığına dair çok az kanıt var." Araştırmanın sonuçları, evlilik ve mutluluk arasındaki yaygın kabulleri sorgulamaya yönlendiriyor.

evlilik mutluluk araştırma inceleme sağlık insan ilişkileri