Hasta bezi desteği alan aileler mağdur

TAKİP ET

Evde hastalarını bakan ve Evde Sağlık Hizmeti kapsamında hasta bezi desteği alanlar, SGK'nın destek fiyatlarını güncellememesi nedeniyle mağdur oldu. İki ya da daha fazla paket bez destek hakkı bulunanlara bile tek paket desteği veriliyor.

ÖZEL HABER | Evlerinde hastalarını bakmak durumunda olan ve Evde Sağlık Hizmeti kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 'hasta bezi' desteği alan aileler, bez fiyatlarının artması ve SGK'nın fiyatları güncellememesi nedeniyle mağdur oldu. Aynı zamanda  aylık 2 ya da 3 paket hakkı raporla sabit olan ailelere, tek paket fiyatı ödeniyor.

Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'nden raporla alınan hasta bezi desteği ücreti, SGK tarafından ailelerin banka hesaplarına yatırılıyor. Ancak bez fiyatlarının 700 ila 1000 lira arasında değiştiği günümüzde, SGK ailelere 505 lira tek paket desteği gönderiyor. Destek alan aileler ise mağdur oluyor. 

Aileler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a çağrıda bulunarak sorunun çözümünü istediler. Aileler iki ya da üç paket hasta bezi hakları olmasına rağmen kendilerine tek paket ücret yatırılması sorununun çözülmesini talep etti. 

DAHA ÖNCEDEN ECZANEDEN ALINABİLİYORDU 

Öte yandan, daha önce hasta yakınları aldıkları raporla eczaneye giderek hasta bezlerini rahatlıkla alabiliyordu. Yapılan düzenleme ile hasta bezi desteği SGK tarafından ücret olarak ailelere ödenmesi kararlaştırıldı. Söz konusu uygulamada aileleri zorda bıraktı. Bez fiyatı desteğinin güncellenmemesi ve her yıl raporun yenilenme mecburiyetide, aileleri zora okuyor.  

GÜNCEL HASTA BEZ FİYATLARI

hasta sgk hasta bezi mağdur destek özel haber