Havza Belediye Başkanı Sehabattin Özdemir:'Ecdadımıza çok şey borçluyuz'

TAKİP ET

Havza Belediye Başkanı Sehabattin Özdemir, öğrencilerle birlikte Çanakkale Gezici Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Özdemir, "Ecdadımıza çok şey borçluyuz "dedi. 

Samsun Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Çanakkale Destanı'nın anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatın  sergilendiği 'Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi'ni ziyarete etti.

'HERKES GÖRMELİ'

Başkan Özdemir, Havza 25 Mayıs İlkokulu Çok Amaçlı Salonu'nda açılan sergide öğrencilerle de sohbet etti.  
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, her Türk çocuğunun Çanakkale’yi ve Çanakkale ruhunu görmesi ve yaşaması gerektiğini belirterek, “Japonlar daha ana sınıfı çağındaki çocuklarını Hiroşima’ya götürerek geçmişte yaşanmış olayları onlara aşılayarak bu olaylardan ders çıkarmalarını sağlıyorlar. Bizim Hiroşima’dan daha büyük bir Çanakkale destanımız var. Her Türk vatandaşının geçmişte atalarımızın destan yazdığı o günlerden kalma ürünlerin yer aldığı müzemizi gezmesi lazım. Ecdadımıza çok 
şey borçluyuz ”diye konuştu.

Orçun DEMİRSOY 

 Başkan Özdemir, öğrencilerle birlikte Çanakkale Destanı'nda şehit düşen askerlerden kalma eşyaları ve mühimmatı inceledi.