OMÜ araştırma üniversitesi olmak istiyor

TAKİP ET

OMÜ'nün 2021 – 2022 Akademik Yılı Açılış Töreni'ninde, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas 'Kurumsal Akreditasyon Belgesi'ni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'a takdim etti. Rektör Ünal, üniversitenin araştırma üniversitesi olma hedefine vurgu yaptı. 

46 yıllık mazisiyle Türkiye’nin köklü üniversitelerinden olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2021 – 2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Akademik Yılı Açılış Töreni’nde YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim etti.

EĞİTİMDE REVİZYON YAPILDI 

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki (AKM) törende konuşan Rektör Prof.Dr. Yavuz Ünal, "OMÜ; biri nitelikli eğitim, diğeri de üretime odaklanmış AR-GE olmak üzere 2 temel parametre üzerinde kendi geleceğini inşa etmektedir. Bunun için Üniversitemiz; mezun yeterliliğini, istihdam alanının beklentisini fazlasıyla karşılayacak bir eğitim sürecini ve sistemini esas almıştır. Eğitim revizyonu olarak tanımladığımız bu hedef, varoluşumuzla ilişkilendirdiğimiz stratejik hedefimizdir. Bunun için gerekli eylemler belirlenmiş ve takvimlenmiştir. Arzumuz; bütün birimlerimizle bu süreci 2022 Eylül ayına kadar tamamlamaktır. OMÜ'nün geleceğinde etkin olacak ikinci parametre AR-GE faaliyetleridir. Araştırma üniversitesi olmayı bir hedef olarak benimsemiş olan OMÜ, bu bağlamda gerekli yapısal dönüşümü büyük oranda tamamlamıştır "dedi. 

GİRİŞİMCİLERE DESTEK 

Araştırma üniversitesi olmayı stratejik hedef olarak belirlediklerine dikkat çeken Rektör Ünal, " Dış kaynaklara yönelmiş, bilimsel araştırma projeleri (BAP) bütçesini bir önceki yıla göre 5 katına çıkarmış ve 25 milyon gibi bir rakamı, nitelikli projeleri desteklemek üzere rezerve etmiştir. Özel projeler için de paydaş arayışını sürdürmektedir. Araştırmayı bir kültüre dönüştürme arzusuyla bütün kademelerde proje verebilmenin önü açılmış; ortak ve disiplinler arası çalışmalar teşvik edilmiş, lisans öğrencilerine fikrî projelendirme ve proje yazma eğitimi planlanmış ve onları 5 bin TL ile destekleme karan almıştır. Kuruluşların yaptığı indeksler, bize nerede olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini söylemektedir. Biz, araştırma üniversitesi olmayı stratejik hedef olarak belirledik. Bunun için durum tespitini yaptık, süreçleri belirledik, iş akış şemasını oluşturduk ve kitapçık olarak bastırdık. OMÜ’ye layık görülen kurumsal akreditasyonun verdiği şevkle kaliteyi yaşam biçimine çevirmek, kurumsallaşan yapımızla kaliteyi güvence altına almak arzusundayız.” değerlendirmesinde bulundu.

Akademik Yılı Açılış Töreni’nde YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim etti. Feride İÇKİLLİ