Özelden devlet okullarına dönüş

TAKİP ET

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için özel okulların ücretlere zam yapması, öğrencileri devlet okullarına yönlendirmeye başladı. Eğitim sendikaları, gerçekçi çözüm talebinde bulundu.

Özel okulların gelecek eğitim öğretim yılı için aldığı zam kararı sonrası, Samsun'da öğrencilerin velileri tarafından devlet okullarına yönlendirildiği belirtiliyor. Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Ersin Gür, devlet okullarında nitelikli eğitimin artırılması gerektiğini savunurken, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Hamdi Yıldız, "Asgari ücretin altında ücret alan öğretmenlerimiz  var "dedi. 

NİTELİKLİ EĞİTİM ARTMALI 

Eğitim Sen Şube Başkanı Ersin Gür, "Özel okullar, gerçek enflasyonun üstünde bir çok kez zam yaptı. Bunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın üst sınırı belirlemesi de etkili oldu. Zaten zorda olan orta kesim, ücretleri ödeyemedikleri için tekrar devlet okullarına çocuklarını göndermeye başladı. Diğer taraftan özel okullarda asgari ücretin altında çalışan öğretmenler var. Tüm bunlar düşünüldüğünde öğrenci ve öğretmen açısından özel okullardan devlet okullarına dönüş başladı. Burada devlet okullarında nitelikli eğitime ulaşılabilirlik çok önem kazanıyor. Toplumsal anlamda eğitimin yükü velilerin sırtına yüklenmemelidir. Devlet öğrencisine sahip çıkabilirse, barınma ve beslenme hakkı sağlayabilirse eğitimdeki sorunların çözüldüğünü göreceğiz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim sistemi oluşturması ve eğitimcilerle ilgili taban ücret belirlenmesi gerekiyor "dedi. 

'ÖĞRETMENLEREDE ZAM YAPACAKSINIZ'

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Hamdi Yıldız ise özel okullarda asgari ücretin çok altında maaş alan öğretmenlerin durumuna dikkati çekti. Yıldız, "Özel okulların zam yapması enflasyonist sonuçtur. Biz özel okullarda asgari ücretin altında maaş alan öğretmenlerin durumuna dikkati çekiyoruz. Öğretmenlerimiz ucuz işgücü olarak görülüyor.Eğer öğrenci ücretlerine zam yapıyorsanız, öğretmenlere de yapacaksınız "diye konuştu.  Zekeriya FIRAT