Pankreas Kanseri Vakalarında Korkutan Artış Tespit Edildi

TAKİP ET

İngiltere'de gerçekleştirilen bir araştırma, pankreas kanseri vakalarında endişe verici bir artış olduğunu gösterdi. Özellikle 25 yaş altı kadınlarda hastalığa yakalananların oranında son 30 yılda yüzde 200'ün üzerinde bir artış tespit edildi. Detaylar haberimizde.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, pankreas kanseri vakalarında önemli bir artış olduğunu ortaya koydu. 1990 yılından bu yana 25 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanserine yakalananların oranı yüzde 200 artarken, 25 ile 49 yaş arasındaki kişilerde bu oran nüfusun geri kalanına göre neredeyse iki katına çıktı.

Bu artışın nedeni henüz belirsizliğini koruyor, ancak kanser araştırmaları üzerine çalışmalar yapan Cancer Research UK'e göre, pankreas kanseri vakalarının genel sıklığı yüzde 17 arttı. Bu artışın, genel eğilimin, artan obezite oranlarıyla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Buckingham Üniversitesi'nden onkolog Prof. Karol Sikora, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Muhtemelen son 20 yılda beslenme düzeninde meydana gelen değişikliklerle bir ilgisi var" ifadesini kullandı. Pankreas kanseri, genellikle erken teşhis zorluğu ve düşük hayatta kalma oranıyla bilinirken, bu tür artışlar sağlık uzmanlarını endişelendirmeye devam ediyor.

İngiltere Pankreas Kanser Vaka tespit