Prof. Dr. Abdulrezak Altun: Medya ayrımcı dil kullanmamalı

TAKİP ET

OMÜ'nün düzenlediği konferansta konuşan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun, medyanın ayrımcı bir kullanmaması gerektiğini söyledi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi ile Tüm İletişim ve Medya Federasyonu'nun (TİMEF) iş birliğinde, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulrezak Altun’un davetli konuşmacı olarak yer aldığı, 'Medya’nın Kadın Dili' konulu konferans düzenlendi. 

Konferansta konuşan Prof. Dr. Abdulrezak Altun ayrımcı dilin önüne geçebilmek için neler yapılabileceğinden bahsetti. Altun, “Haber yazarken, gelişi güzel yazmak yerine yazdığınız ya da ürettiğiniz her sözcüğün yan anlamları üzerine de düşünebilmek önemli. Çünkü medya okuryazarlığı, konuyla görsel arasındaki veya konuyu anlatırken seçilen sözcüklerdeki yan anlamlar üzerine düşünebilme becerisine yoğunlaşıyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Altun, medya okuryazarlığını; medyanın içeriğini oluşturan her unsurun, oluşturduğu mesajlarda sunulan anlamların ve yer verilen temsillerin arka planına bakabilme becerisi olarak tanımlandığını sözlerine ekledi.  N.Alper CABBAR