SAMDEF'ten 55 öğrenciye 'burs'! İşte detaylar...

TAKİP ET

SAMDEF, İstanbul'da devlet üniversitelerinde okuyan Samsunlu 55 öğrenciye 8 ay boyunca ayda 400 TL'den toplamda 3 bin 200 TL burs desteği verecek..

İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMDEF), yaz tatili sonrası ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda öğrencilere verilecek burs sayısı ve miktarı, Asarcık Yatılı Bölge Ortaokulu'na nakdi yardım yapılmasına karar verildi.

Gelecek kuşakların daha iyi şartlarda eğitim almalarına imkan sağlamak için sosyal sorumluluk projeleriyle destek verdiklerini belirten SAMDEF Genel Başkanı Metin Şenel, özellikle kırsal bölgelerdeki eğitim yuvalarının ihtiyaçlarına güçleri yettikçe karşılık vermek istediklerini söyledi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURULACAK
Aynı zamanda her yıl karşılıksız burs verdiklerini sözlerine ekleyen Metin Şenel, "Yeni eğitim döneminde öğrencilere verilecek olan burs miktarını ve burs sayısını karara bağladık. İstanbul'da devlet üniversitelerinde okuyan Samsunlu 55 öğrenciye 8 ay boyunca ayda 400 TL'den toplamda 3 bin 200 TL burs desteği vereceğiz. Burs komisyonumuz tarafından duyuruları sosyal medya hesaplarımızdan ve web sitemizden yapılacaktır. Toplantıda ayrıca Asarcık İlçemizde bulunan Yatılı Bölge Ortaokulumuza sınıf araç gereç aletlerinin tedarik edebilmeleri için nakdi yardım yapılmasına karar verilmiştir" dedi.

N. Alper CABBAR