Samsun Analiz Ailesi 24 Kasım'ı Kutladı

TAKİP ET

Samsun Analiz Eğitim Kurumları'nın akademik kadrosu; 'Öğretmenler Günü'nü kutladı. Kurucu Erkan Taşkın, "24 Kasım, Başöğretmenimiz Atatürk'ün eğitime verdiği önemin ifadesidir" dedi

Samsun Analiz Eğitim Kurumları yönetim kadrosu ve öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen akşam yemeğinde buluştu. Sohbet havasında geçen kutlamada öğretmenler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

MİLLİ MEKTEPLER AÇILDI
Analiz Eğitim Kurumları Kurucusu Erkan Taşkın, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk'e; 'İşte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz' diye sorulduğunda, 'Eğitim bakanı olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emeldir' diyerek; eğitime verdiği büyük önemi ifade etmiştir. Daha sonrasında memleketin selameti ve istikbali için köklü değişikliklere imza atmış, 24 Kasım 1928'de açılan 'millet mektepleri' ile okuma yazma seferberliği başlatılmıştır. İşte bu nedenledir ki; millet mekteplerinin açıldığı tarih ve Atatürk'ün 'Başöğretmenliği' kabul tarihi olan 24 Kasım günü, ülkemizde 1981 yılından beri 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanmaktadır" dedi.

Nazım AKPINAR