Samsun'da okul bahçesinde köpek tehditi

TAKİP ET

Samsun'un Atakum ilçesinde kapısı sürekli açık olan ve güvenliği bulunmayan ortaokulda sokak köpeği bir öğrenciyi ısırdı, bir öğrenci ise son anda kurtuldu. Çocuğa yönelik kuduz tedavisine başlanırken, veliler önlem çağrısı yaptı.

Samsun'un Atakum ilçesi Mimar Sinan Ortaokulu'nda meydana gelen olayda, güvenlik görevlisi olmayan ve okul giriş kapısının sürekli açık olduğu okulu kendine mesken tutan kangal kırması olduğu belirtilen bir sokak köpeği, bir öğrenciyi ısırdı, bir öğrenci ise zor kurtuldu. 

Köpeğin ısırdığı çocuğa yönelik kuduz tedavisine  başlandı, aşı yapıldı ve takibi yapılıyor. Veliler ise sokak köpeğinin alınması ve barınağa götürülmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne durumu bildirdi. Velilerin iddiasına göre görevliler 'barınağa giden yol bozuk o nedenle alamıyoruz' yanıtını verdi. Şaşkına dönen veliler, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çözüm çağrısı yaptı. 

VELİLER TEDİRGİN 

Yaşanan durumu anlatan veliler, " Mimar Sinan Ortaokulu'nda deprem güçlendirme çalışması başlatılmıştı. Çocuklarımız Fahrettin Ulusoy'a gidiyordu. Güçlendirme çalışmaları bitti, çocuklarımız okullarına döndü. Ancak okulumuzun kapısı sürekli açık, güvenlik görevlisi yok. Okulda bitirilmeyen kısımlara devam eden işçiler var, gelip gidiyorlar. Birde okulu mesken tutan sokak köpekleri var. Bu köpeklerden birisi bir öğrenciyi ısırdı. Öğrenciye yönelik kuduz tedavisine başlandı. Bir öğrencide bahçede 4 tur attıktan sonra köpekten zor kurtuldu. Köpeğin cinsi kangal kırması. Okulumuzda güvenlik görevlisi görevlendirilmesini istiyoruz, okul yönetimi bize 'ücretini siz verirseniz görevlendiririz 'yanıtını veriyor. Okulumuz yol geçen hanına dönüştü. Çok tedirginiz. Sapık tehlikesi bile olabilir. Önlem alınmasını talep ediyoruz "açıklamasını yaptı. 

VELİLER SOSYAL MEDYADA 
SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR 

Öte yandan veliler okulda yaşanan tehlikeye dikkat çekmek için sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı.Veliler vakit geçirilmeden okulda güvenlik görevlendirilmesini talep ederken, bazı veliler 'yüreğimiz ağzımızda bu şehrin çocukları bu kadar sahipsiz kalmamalı' yorumunu yaptı. Bazı veliler ise 'Sorsan suçlu kim çocuk derler. Çocuğunu devlete teslim ediyorsun sonuç ortada. Sonrada özel okullar niye var neden var eğitimi geçtim bunun için var güvenlik için var "şeklinde paylaşım yaptı. Bu arada, veliler sorunu gündeme taşımak için İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü twiter hesaplarını etiketlemeye çalıştığında ise 'etiketlenemez' uyarısı ile karşılaştı. Veliler Samsun Valiliği'nin resmi hesabını ise rahatlıkla etiketleyebiliyor. 

 Tedirgin olan veliler, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çözüm çağrısı yaptı. Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan veliler Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin resmi twiter hesaplarını etiketleyemiyor. Zekeriya FIRAT