Samsun'un Gezgin Kadını: Esin Eren, 20 Yılda 70 Ülkeyi Trenle Gezdi

TAKİP ET

Emekli noter başkatipi Esin Eren, 50 yaşından sonra kendini dünyayı gezmeye adamış bir gezgin. Trenlerle gezdiği 70 ülkede kültürlerin içine dalmanın tadını çıkarıyor ve gençlere "Yaşımı beklemeden gezmeye başlayın" diyor.

Samsun’da yaşayan 70 yaşındaki Esin Eren, 50 yaşından sonra kendini dünyayı gezmeye adanmış bir gezgin olarak öne çıkıyor.

Emekli noter başkatipi olan Eren, yaklaşık 70 ülkeyi gezerek, Hindistan’dan Norveç’e kadar uzanan geniş bir coğrafyada farklı kültürlerin içine dalıyor.

Gezilere olan tutkusuyla ilgili konuşan Eren, “Çok kitap okudum ama gezip görmek ufkumu açtı” diyor. Trenlerle seyahat etmeyi tercih eden Eren, gezi deneyimlerini şu sözlerle anlatıyor: “70’e yakın ülke gezdim. İlk uzun soluklu yolculuğum, işçi olarak Almanya’ya giderken Sirkeci’den Münih’e uzanan tren yolculuğuydu. Sonraki yıllarda yoğun çalışma temposundan dolayı gezmeye fırsatım olamadı. Ancak 50 yaşını geçtikten sonra hızla dünyayı keşfetmeye başladım.”

Gezileri sırasında en çok trenle seyahat etmeyi seven Eren, trenlerin şehirlerin içinden geçtiği için onların yaşamına tanıklık etmenin kendisine büyük bir zevk verdiğini belirtiyor. Bunun yanı sıra, gezdiği ülkelerin kültürlerini deneyimlemenin ve yerel yaşamın bir parçası olmanın bambaşka bir duygu olduğunu ifade ediyor.

Esin Eren, “Kendinizi çok zengin hissediyorsunuz” diyerek, gezdiği ülkelerin kültürlerine dalmanın ve o insanlarla birlikte yaşamanın kişisel zenginlik getirdiğini vurguluyor. Özellikle Hindistan deneyimlerini anlatırken, yoksul insanların içten gülümsemelerinden etkilendiğini ve bu deneyimlerin ona büyük bir zenginlik kattığını dile getiriyor.

Gençlere yönelik tavsiyelerde bulunan Eren, “Benim yaşımı beklemeden gezmeye başlasınlar” diyerek, gençlerin seyahate başlamak için sağlıklı olmalarının önemine değiniyor. Kendisinin artık zorlandığını ancak hala gezmeye devam ettiğini belirten Eren, gençlerin bu deneyimleri yaşamaya başlamaları için en uygun zamanın şimdi olduğunu söylüyor.