Samsun Zorlu Koleji'nde Avrupa Diller Günü Coşkusu

TAKİP ET

Zorlu Eğitim Kurumlarında, Avrupa Diller Günü kutlama etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi. Öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. 

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin organize ettiği, her yıl Eylül ayının 26’sında kutlanan Avrupa Diller Günü kutlama etkinlikleri kapsamında, Zorlu Eğitim Kurumları ortaokulu bölümü öğrencilerinin katılımı ile kutlama programı düzenlendi. 

Etkinliğe, Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, İngilizce Bölümü öğretmenleri Gizem Yıldırım Arslan, Rümeysa Ustabaş, Gülnur Yıldırım ve öğrenciler katıldı. Ayrıca Zorlu Eğitim Kurumlarında yabancı dil üzerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren American Life Dil Okulları Kurucusu Sedat Uygun da programa katılarak destek verdi. 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI 

İnteraktif bir ortamda gerçekleşen programın açılışında öğrenciler, rehber öğretmenleri eşliğinde birkaç dilde konuşma yaptı. Konuşmanın ardından slayt eşliğinde, 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı, ülkelerin bayrakları eşliğinde yaptıkları sunum videosu ve Okulun Genel Kurucusu Ergin Zorlu’nun program için özel olarak hazırladığı İngilizce konuşma videosu yayınlandı.

Zorlu Eğitim Kurumlarında, Avrupa Diller Günü kutlama etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi. 

ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI ALKIŞ ALDI 

Slayt gösteriminin ardından okul öğrencileri, hazırladıkları dans gösterisini gerçekleştirdi. Dans gösterisi sonrası öğrenciler, diller ve ülkeler temalı bilgi yarışmasında karşılıklı olarak yarıştılar. Programın sonunda ortaokul sınıfı öğrencilerine katılım sertifikaları verildi.

ZORLU YABANCI DİLİN  ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ 

Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, “Bizler küreselleşen dünyada, çoklu dil eğitiminin gerekliliğinin önemini bilen bir eğitim kurumuyuz. Çocuklarımıza da bu farkındalık ile ileri derecede İngilizce dil becerisi kazandırmak en büyük hedefimiz. Bu amaç doğrultusunda, alanında uzman dil eğitimi kadromuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca İngilizce eğitiminin yanında Almanca eğitimi de vererek çocuklarımızı farklı dünya pencerelerinden baktırmayı gaye edindik. Bugünde dil eğitiminde gelişime açık ve yenilikçi vizyonumuzla Avrupa Diller Gününü coşku içinde kutluyoruz” dedi. 

FARKINDALIK YARATILDI 

45 ülkeden çok sayıda insanın katıldığı Avrupa Diller Günü, kültürel çeşitliliği korumayı ve dil öğrenimini desteklemeyi amaçlıyor. Zorlu Eğitim Kurumlarıda bu misyondan hareketle, öğrencilerin yabancı dile yönelik farkındalıklarını artırarak dil öğrenimini desteklemeyi, bunu da eğlenceli bir aktivite haline getirerek öğrencilere sevdirmeyi hedefliyor. 

Öğrencilerin sergilediği gösteriler büyük beğeni topladı.  Feride SEZGİN