Seyahatlerde Mutlaka Yanınızda Olması Gerekenler

TAKİP ET

Seyahatlerde mutlaka yanınızda olması gerekenler ve ihtiyaç duyabileceğiniz parçalar sayesinde yolculuğunuzun ve tatilinizin sorunsuz geçmesini sağlayabilirsiniz. Hayatınızın pek çok döneminde kısa veya uzun zamanlı olarak tatil ve yolculuk planı yapabilirsiniz. Gerek uzun, gerekse kısa süreli tatillerde seyahatlerinizde mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken eşyalarınız olmalıdır. Daha keyifli tatil yapmak için, ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz sizler açısından avantaj sunacaktır. Hafta sonu veya yaz tatili ya da iş gezilerinizde problem yaşamamak adına seyahatlerde mutlaka yanınızda olması gerekenler ve önerilerimize göz gezdirebilirsiniz.

Seyahate Çıkarken Alınması Gerekenler

Seyahate çıkarken alınması gerekenler sadece kıyafet ve ayakkabılardan ibaret değildir. Herkesin tatil süresi boyunca kullanacağı eşyalar ve parçalar değişkenlik de gösterebilir. Bilet seçiminden veya araç kiralama hizmetinden başlayan seyahat sürecinizde mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar da vardır. Seyahate çıkarken alınması gerekenleri birlikte inceleyelim

Kişisel Bakım Ürünleri

Kişisel bakım ürünleri her ne sebeple olsun seyahat ederseniz edin, mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken eşyalardandır. Kişisel bakım ürünleri olarak güneş kremi, diş macunu ve diş fırçası, şampuanlar, deodorant ve kremleri küçük bir çanta içerisinde yanınızda götürebilirsiniz. Özellikle yaz tatili için seyahat edecekseniz, kişisel bakım ürünlerini valinizde bulundurmanızda yarar olacaktır.

İlaçlar

İlaçlar da yine seyahat ederken mutlaka yanınızda olması gereken en önemli parçalar arasında yer alıyor. Sağlık sorunlarınızdan dolayı düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları mutlaka valinizde değil, yanınızda taşıdığınız çantanızda bulundurmalısınız. Mide ilaçları veya acil durumlar için ağrı kesiciler de yine yanınıza almanız gerekenlerdendir.

Yedek Kıyafet ve Ayakkabılar

Yedek kıyafet ve ayakkabılar herkesin yolculuğu sırasında yanında taşıması gereken eşyalardandır. Eğer yazlık bir yere gidiyorsanız, mutlaka terlik veya yazlık kıyafet çeşitlerinden yedekleme yapmalısınız. Her ihtimale karşı yanınızda yağmurluk bir ceket veya soğuk havalara karşı yedek ayakkabılar da bulunmalıdır.

Kimlik ve Pasaport

Kimlik ve pasaport gibi resmi ve kişisel belgeler de kısa veya uzun süreli seyahatlerinizde kesinlikle yanınıza almanız gerekenlerdendir. Eğer yurt içi bir yolculuk planı yapıyor iseniz, mutlaka ehliyet veya kimliğinizi cüzdanınızda taşımalısınız. Yurt dışı seyahatiniz için ise, pasaport unutmanız gereken belgelerdendir. Evinizin anahtarı da yine çantanızda yer alması gereken parçalardan biridir. Seyahat sonrasında kapıda kalmamak için, ev anahtarınızı da unutmamanızda yarar olacaktır.

Otobüs veya Uçak Bileti

Otobüs veya uçak bileti, yolculuğunuz sırasında mağduriyet yaşamamanız adına oldukça önemlidir. Günümüzde artık online olarak bilet satışı yapıldığı için, biletler de dijital olarak mobil cihazlara gönderilmektedir. Yine de yolculuk sırasında sorun yaşamamak adına mutlaka otobüs veya uçak bileti belgelerini yanınızda bulundurmalısınız.

Şarj Aleti veya Powerbank

Şarj aleti veya powerbank, seyahatlerin en vazgeçilmez parçalarındandır. Özel aracınız ile seyahat ederken ya da uçakta veya otobüste yolculuk yaparken, telefonunuzun sürekli açık olması gerekebilmektedir. İletişiminizde sorun yaşamamak adına powerbank taşıyabilirsiniz.

Önemli Belgeler

Önemli belgeler, seyahate başlamadan önce önemle üzerinde durmanız ve kontrol etmeniz gereken en önemli aşamalardandır. Gittiğiniz yerde yolculuğunuz ile ilgili sıkıntı yaşamak keyfinizi kaçırabilir. Banka kartlarınız, sağlık sigortası belgeleriniz, adres bilgileriniz ve kimlik belgeleriniz önemli belgeler olarak sıralanabilir. Otobüs bileti gibi diğer belgeler de artık pek talep edilmese de yine de yanınızda olmalıdır. Kalacağınız otel ile ilgili rezervasyon belgeleri ve seyahat sigortası belgeleri de sizleri büyük problemlerden kurtaracak önemli belgeler arasında yer alıyor.

Seyahat Öncesi Yapmanız Gerekenler

Seyahat öncesi yapmanız gerekenler ve mutlaka kontrol etmeniz gereken faktörler sayesinde tatil dönüşünde de sorun yaşamazsınız. Seyahate çıkarken tüm eşyalarınızı ve belgelerinizi eksiksiz olarak yanınızda bulundurmanız yeterli olmayabilir.

Döndüğünüzde küçük çaplı sorunlar ile de karşılaşabilirsiniz. Seyahat öncesi yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık:

Eğer herhangi bir dergi veya gazete aboneliğiniz var ise, uzun seyahat öncesinde aboneliklerinizi durdurabilirsiniz. Sizler adına dergi ve gazetelerinizi alacak olan arkadaşlarınızı da yönlendirmeyi unutmayın.

Tatilde bilgisayar veya telefon ile çok uğraşmak istemiyor ve iş hayatınızdan uzak durmak istiyorsanız, e- postalarınızı bekletmenize gerek yoktur. E-postalarınız için otomatik yanıt sistemini devreye alarak, gelen e-maillere yanıt verebilir ve döndüğünüzde iş yaşantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Evinizin güvenliğinden emin olduktan sonra yolculuğunuza çıkmanızda yarar olacaktır. Kapıyı kilitlediğinizden ve pencerelerinizi kapattığınızdan emin olmalısınız. Anahtarınızı yanınızda götürmek istemiyor iseniz, ev ve araba anahtarlarınızı yakın bir dostunuza teslim edebilirsiniz.

Uzun süreli tatil planlarında en çok sorun yaşanan durumlardan birisi de evcil hayvanlardır. Uçak ve otobüs yolculuklarından evcil hayvanınızı yanınızda götürmeniz uygun olmayabilir. Evcil hayvanınızı evinizde tek bırakmak yerine, yakın bir dostunuza bırakabilir veya evcil hayvan otellerini de değerlendirebilirsiniz.

Seyahat Bavulunda Olması Gerekenler

Seyahat bavulunda olması gerekenler kıyafetler, ayakkabılar, kişisel bakım eşyaları şeklinde kişiye göre çeşitlendirilmektedir. Seyahat bavulu hazırlamadan önce gideceğiniz şehrin veya ülkenin hava durumunu kontrol etmenizde yarar olacaktır. Bulunduğunuz yerde hava sıcak veya soğuk iken, gideceğiniz yerde tam tersi bir hava durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Yola çıkmadan önce gideceğiniz yerde sorun yaşamamak adına, hava durumunu kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Konaklayacağınız yeri önceden online olarak inceleyebilir, araç ile yolculuk yapmak istiyorsanız araç kiralayabilir ve eksiksiz bir bavul hazırlayarak sorunsuz ve çok daha konforlu bir tatil yapabilirsiniz.