Zorlu Okulları'nda okuma bayramı kutlandı

TAKİP ET

Samsun'un önde gelen özel eğitim kurumlarından Zorlu Eğitim Kurumları'nın 1-A sınıfı öğrencileri için Okuma Bayramı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte 1-A sınıfı öğrencileri, sahne performanslarıyla göz kamaştırdı.

İnovasyon temelli özgün eğitim modeliyle Samsun'da fark yaratan özel eğitim kurumlarından Zorlu Eğitim Kurumları, okuma yazma becerisi kazanan İlkokul 1-A sınıfı öğrencilerine yönelik Okuma Bayramı etkinliği düzenledi. 

1-A sınıfı öğretmeni Hüseyin Gürbüz ve Anadolu Lisesi Müdürü Semiha Olğun’un organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Zorlu Okulları eğitmenleri, 1-A sınıfı öğrencilerinin yanı sıra öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

'ÖRENCİLERİMİZ YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR'

Ardından 1-A sınıfı öğretmeni Hüseyin Gürbüz, velilere hitaben günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Gürbüz "Değerli veliler; Zorlu Okulları’nın her sene geleneksel olarak düzenlediği Okuma Bayramımız, ilkokul seviyesindeki öğrencilerimizin okuma ve yazmaya geçişlerini kutlamak amacıyla düzenlediğimiz bir etkinliktir. Bu etkinliğimizle birlikte, 1- A sınıfında öğrenim gören çocuklarımızın becerilerini sergilemelerini amaçladık. Böylece çocuklarımızın şiir okuma becerisinden müziğe; dans becerisinden yabancı dil konuşma becerisine kadar birçok alanda kendilerini geliştirmelerini ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz.  Öğrencilerimizle birlikte çok neşeli ve hüzünlü günlerimiz oldu. Beraber güldük, beraber ağladık. Bizi en çok memnun eden şey, çocuklarımızın okula isteyerek gelmeleri ve içlerinde öğrenme arzusunun olmasıdır. Okuma isteği olan çocuk her zaman başarılı olur. Bu etkinliğimizi özel eğitmen olmadan kendi branş hocalarımızla birlikte hazırladık. Çocuklarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi.


   
'ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZDIR'
     
Düzenlenen etkinlikle ilgili bir mesaj yayınlayan Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu da mesajında okuma yazma çağındaki çocukların sağlıklı bir eğitim alarak yetiştirilmesinde, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesinin önemine değinerek şu mesajı verdi: “Okuma Bayramı etkinliğimiz, okuma yazma öğrenen öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yükselterek onların derslerini daha verimli çalışmalarını sağlamaktadır. Çocuklarımızın sanatsal ve sosyal etkinliklere yönlendirilmelerini her zaman teşvik ediyor ve önemsiyoruz. Onlar geleceğimizin teminatlarıdır. Bu vesileyle bayramınızı en içten dileklerle tebrik ediyor, çocuklarımızı, Okuma Bayramı etkinliğimizde
gösterdikleri yüksek performanstan dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

1-A ÖĞRECİLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Zorlu’nun mesajının ardından 1 A sınıfı öğrencileri, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezberden okudu. Öğrenciler velilerden yoğun alkış aldı. Ardından değişik kıyafetlerle aile bireyleri görünümünde sahneye çıkan öğrenciler, kendilerini İngilizce ifadelerle tanıtarak davetlileri selamladı. Sonrasında sahne alan öğrenciler, anne, okul, öğretmen ve hayvan temalı şiirlerini okuyarak davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Şiir dinletilerinin ardından 1-A’lılar, modern dans gösterisi düzenlediler.  Dans gösterisinin ardından geleneksel folklor kıyafetleriyle Artvin yöresine ait Atabarı Hak Oyununu sergileyen öğrenciler, sonrasında jimnastik gösterisiyle davetlilere neşeli anlar yaşattı. Tebessüm Korosu'nun programının ardından öğrenciler damat halayı gösterisi düzenledi. Halay gösterisi davetlilerden yoğun alkış aldı. 


  
BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ 

Gösterilerin tamamlanmasının ardından belge takdimi merasimi düzenlendi. 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hüseyin Gürbüz’ün elinden başarı belgelerini aldı. Öğrenciler, günün anısına velileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Program 100. Yıl Marşı'nın söylenmesiyle sona erdi.