Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre 13 Temmuz 2026 Pazartesi günü Türkiye ve yakın çevresinde çok sayıda deprem kaydedildi. Günün öne çıkan sarsıntıları arasında Akdeniz ve Ege Denizi’nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremler ile Kütahya’nın Simav ilçesindeki 3.3 büyüklüğündeki deprem yer aldı. Peki, Samsun’da deprem oldu mu?
AFAD 13 TEMMUZ DEPREM LİSTESİNİ PAYLAŞTI
AFAD, Türkiye ve yakın çevresinde meydana gelen son depremlerin saatini, büyüklüğünü, derinliğini ve merkez üssünü paylaştı.
AFAD’ın saat 13.40 itibarıyla erişilen listesinde Akdeniz, Ege Denizi, Kütahya, Balıkesir, Malatya, Elazığ, Erzurum, Sivas, Niğde, Muğla, Manisa, Tunceli, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay ve Van çevresinde çok sayıda sarsıntı yer aldı.
SAMSUN’DA DEPREM OLDU MU?
AFAD’ın 13 Temmuz 2026 tarihli son depremler listesinde saat 13.40 itibarıyla Samsun merkezli herhangi bir deprem kaydı bulunmadı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde düşük büyüklükte çok sayıda sarsıntı meydana gelirken, Samsun ve ilçelerinde kayıtlara geçen bir deprem yer almadı.
GÜNÜN EN BÜYÜK DEPREMLERİ 3.5
Günün en büyük depremlerinden biri saat 12.33’te Akdeniz’de meydana geldi. Datça’ya yaklaşık 196 kilometre uzaklıktaki depremin büyüklüğü 3.5, derinliği ise 6,87 kilometre olarak açıklandı.
Bir diğer 3.5 büyüklüğündeki deprem ise saat 02.46’da Ege Denizi’nde, İstanköy Adası açıklarında kaydedildi. Bodrum’a yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki depremin derinliği 20,82 kilometre olarak ölçüldü.
KÜTAHYA SİMAV’DA 3.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Kütahya’nın Simav ilçesinde saat 00.46’da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
AFAD verilerine göre depremin yerin 10,66 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Simav çevresinde günün ilerleyen saatlerinde daha düşük büyüklükte sarsıntılar da kaydedildi.
EGE VE AKDENİZ’DE HAREKETLİLİK
Ege Denizi ile Akdeniz, 13 Temmuz’da sarsıntıların yoğunlaştığı bölgeler arasında yer aldı.
Ege Denizi’nde Datça ve Bodrum açıklarında çok sayıda deprem meydana gelirken, Mersin’in Erdemli ilçesinde de peş peşe sarsıntılar kaydedildi. Erdemli’de saat 02.45’te 2.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
SİVAS’TA 2.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Sivas’ın Gürün ilçesinde saat 05.29’da 2.3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Depremin derinliği AFAD tarafından 7 kilometre olarak açıklandı. Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş çevresinde de gün içinde düşük büyüklükte sarsıntılar meydana geldi.
13 TEMMUZ’DA ÖNE ÇIKAN DEPREMLER
12.33 – Akdeniz, Datça açıkları – 3.5
12.09 – Yeşilyurt, Malatya – 2.0
11.37 – Hınıs, Erzurum – 2.0
08.58 – Çamardı, Niğde – 2.1
06.36 – İran, Özalp yakınları – 2.1
05.39 – Palu, Elazığ – 2.0
05.29 – Gürün, Sivas – 2.3
02.46 – Ege Denizi, İstanköy Adası açıkları – 3.5
02.45 – Erdemli, Mersin – 2.4
00.46 – Simav, Kütahya – 3.3
00.27 – Antakya, Hatay – 2.1
00.18 – İran, Saray yakınları – 2.2
Kaynak: Haber Merkezi