Samsun ve Türkiye genelinde Aralık ve Ocak ayında vatandaşlar kulak bakım ilaçları ve bazı insülin ilaçlarını bulmakta zorlandığı öne sürüldü. Eczacılar Odası Samsun Şube Başkanı Onur Ferhat Karacan, son beş yıl içerisinde her zaman aynı dönemde ilaç sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, “Şu anda yaklaşık 140 ilaca ulaşamıyoruz, bulamıyoruz "dedi.
SAĞLIK BAKANLIĞI KONU İLE İLGİLENMELİ
"Bulamadığımız zaman da hasta geliyor yok diyoruz "diyen Karacan, " Firmayı arıyoruz kimisi diyor ki ithalatımız yok kimisi diyor Mart ayında gelecek. Bunu devletin ve Sağlık Bakanlığı’nın düzeltmesi gerekiyor.” diye konuştu.
VATANDAŞ BİZE TEPKİ GÖSTERİYOR
İlaçların olmamasından kaynaklanan sorunlardan dolayı haksız suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Karacan, “Hastalar bize ürün saklıyorlar gibi anlamlar yüklüyor. Bunu yapmamız mümkün değil. Kimsenin stok yapma ve bekletebilme gibi bir şansı yok çünkü Sağlık Bakanlığı ilaç takip sisteminde elimizde ne kadar ilaç var belli oluyor. Sorun var ancak sorunun baştan çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Recep MOL