15 İşletme Savcılığa Verildi: Samsun'da Denetim Bilançosu Korkuttu
Paylaş

15 İşletme Savcılığa Verildi: Samsun'da Denetim Bilançosu Korkuttu

Ekleme: 14.03.2026 12:06 Güncelleme: 31.05.2026 22:18

Samsun'da geçen yıl yapılan gıda denetimlerinde işletmelere 23 milyon TL ceza kesildi. 15 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Samsun’da gıda güvenliğini sağlamaya yönelik yürütülen denetimlerin bilançosu açıklandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen yıl gerçekleştirilen denetimlerde, halk sağlığını tehlikeye atan işletmelere milyonlarca liralık ceza yağdı.

SAMSUN'DA GIDA DENETİMLERİNDE 23 MİLYON TL CEZA

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre, Samsun genelindeki 13 bin 20 işletmeye toplam 22 bin 477 denetim yapıldı. Titizlikle yürütülen bu kontroller sırasında 2 bin 457 numune alınarak laboratuvar incelemesine gönderildi. İncelemeler sonucunda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilen işletmelere uygulanan 300 farklı cezai işlemle toplamda 23 milyon 279 bin TL idari para cezası kesildi.

15 İŞLETME İÇİN SUÇ DUYURUSU

Denetimlerin en dikkat çekici noktası ise ağır ihlaller oldu. Para cezası uygulanan 300 işlemden 15'i, toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit etmesi nedeniyle adli makamlara taşındı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 188 denetçinin görev aldığı kontrollerde 2 bin 337 numune olumlu sonuç verirken, 73 numunenin olumsuz çıktığı belirtildi.

VATANDAŞ ALO 174'Ü BOŞ BIRAKMADI

Samsunlular gıda güvenliği konusunda duyarlılığını ALO 174 Gıda Hattı üzerinden gösterdi. Yıl boyunca bu hatta bin 437 başvuru yapılırken, ekipler gıda denetimlerinin yanı sıra 4 bin 269 kez de tütün ve alkol piyasası denetimi gerçekleştirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son iki yıl içerisinde gıda ve yem sektöründe toplam 25 bini aşkın denetim yaparak saha hakimiyetini sürdürdü.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.