2 Milyonluk Bina Devir Mi Edilecek?
Paylaş

2 Milyonluk Bina Devir Mi Edilecek?

Ekleme: 09.11.2019 11:09

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) girişimleri ile Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından yaptırılan ASKF binasına Canik Belediyesi talip olurken, binanın belediyeye devredilme aşamasına geldiği öne sürüldü. 

SKANDALA YENİSİ EKLENDİ

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde olaylar dinmiyor. Hergün olaylara yenisi ekleniyor. En son yaşanan olay, duyanları şaşırttı. Millet Bahçesi yerleşkesi yanında yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na  (ASKF) teslim edilen bina, şok bir karala Canik Belediyesi'ne devredileceği öne sürüldü. 

SON SİSTEM BİNA
Atıcılık, Okçuluk, Buz Pateni Tesisleri ve Bowling Tesisleri ile başlayan olaylar  zincirine, ASKF binasının Canik Belediyesi'ne devrîde eklendi. Samsun Canik 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nun yanında Samsun ASKF girişimleri ile Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan ASKF binasına Canik Belediyesi talip oldu. Canik Belediyesi, Canik Gençlik Merkezi yapılmak üzere son sistem yapılan binanın belediyeye devir edilmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. 

BİR ÇOK BİNAYI DEVİR ETMİŞTİ
Canik İlçe sınırları içerisinde bulunan ve Belediyeye ait olan birçok binayı 27 Ağustos tarihinde düzenlenen protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devreden Canik Belediyesi’nin ASKF binasına talip olması kafalarda soru işareti bıraktı. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yaklaşık 2 milyon lira maliyetle yaptırılan birinci katında Canik Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Okul Sporları Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu binaya karşılık bina yapma vaadi verdiği iddia edildi. Ekonomik anlamda sıkıntı içinde bulunan Canik Belediyesinin bu yükün altından nasıl kalkacağı sorgulanmaya başlandı. 

İLGİSİZLİK VE BAKIMSIZLIK

Samsun’da 2017 yılında düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun ve ilçelerinde inşa edilen ve olimpiyatlar sonrasında ilgisizlik ve bakımsızlıktan bakım ve onarım anlamında sürekli olarak sorun yaratan tesislerle yeteri kadar ilgilenilmezken, Okçuluk ve Buz Pateni Federasyonları Samsun’da düzenlemeyi planladığı birçok organizasyonu farklı illere kaydırmıştı. Amatör Kulüpler Federasyonu Samsun Şubesi bu gelişmelere karşı nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.