Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) tarafından düzenlenen “2024 Yılı Fındık Sezonu İstişare Toplantısı”nda, sektörün mevcut problemleri ve talepleri gündeme alındı.
Toplantı, ÇTB M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda, borsa yönetimi ve fındık ticaretiyle uğraşan üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.
YENİ SEZON ÖNCESİ SEKTÖRÜN BEKLENTİLERİ MASAYA YATIRILDI
Toplantıya, ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Yılmaz ve Meclis Başkanı Hacı Toraman ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Selim Yılmaz, 2024 fındık sezonu için sektörün beklentilerini ve taleplerini değerlendirme amacıyla bu istişare toplantısını düzenlediklerini ifade etti. Yılmaz, “Üreticilerimizin ve sanayicilerimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak, sektörün daha da güçlü bir şekilde büyümesi için ortak stratejiler geliştirme gayretindeyiz” dedi.

ÜRÜN KALİTESİNİN ARTIRILMASI VE PAZAR TALEPLERİ
Toplantıda, sektör temsilcileri ürün kalitesini artırmaya yönelik çeşitli önerilerde bulundu ve piyasanın taleplerini dile getirdi. Fındık ticaretinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm yolları üzerinde durulan toplantıda, yeni sezona dair stratejiler belirlendi.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN GÖRÜŞ VE ÖNERİLER
Toplantının son bölümünde, katılımcılar kendi görüş ve önerilerini paylaştı. Bölgenin en önemli ekonomik getirilerinden biri olan fındık ticaretinin, yeni sezonda daha verimli ve bereketli geçmesi için alınacak tedbirler ve uygulanacak stratejiler üzerinde duruldu.
Çarşamba Ticaret Borsası, bu tür toplantılarla sektörün sorunlarına çözüm bulmayı ve fındık üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedeflediğini vurguladı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı