SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
30 Haziran’da Süresi Dolan Raporlar İçin Kritik Uyarı

30 Haziran’da Süresi Dolan Raporlar İçin Kritik Uyarı

Hazır

Giriş: 11.06.2025 20:10 Güncelleme: 11.06.2025 20:10
Sağlık Bakanlığı, 30 Haziran 2025’te süresi dolacak engelli ve ilaç raporları için yeni bir “rapor yenileme” uygulaması başlattı. MHRS üzerinden randevu alınmaması halinde raporlar geçersiz sayılacak.

Sağlık Bakanlığı, süresi 30 Haziran 2025’te dolacak olan engelli ve ilaç raporlarının yenilenmesi için yeni bir uygulamayı devreye aldı. Rapor sürekliliğini sağlamak ve hastanelerde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla başlatılan bu süreç, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden yürütülecek.

RAPOR YENİLEME SÜRECİ BAŞLADI

Kronik hastalığı olan bireyler ve engelli vatandaşlar için ayrı ayrı belirlenen “rapor yenileme” takvimi doğrultusunda işlem yapılacak. Buna göre; İlaç raporları için 9 aylık, Engelli raporları için ise 12 aylık bir yenileme dönemi planlandı.

e-Rapor Sistemi üzerinden rapor süresi dolmak üzere olan vatandaşlar tespit edilerek, bu kişilerin T.C. kimlik numaraları MHRS sistemine tanımlanacak.

SADECE TANIMLANAN VATANDAŞLAR RANDEVU ALABİLECEK

Randevu işlemleri için yalnızca 30 Haziran 2025’te raporu sona erecek hastaların erişebileceği özel bir "Rapor Yenileme" kliniği tanımlandı. Bu klinikten yalnızca belirlenen vatandaşlar randevu alabilecek.

SMS İLE UYARI GÖNDERİLECEK

Rapor süresi dolacak vatandaşlara SMS yoluyla bilgilendirme de yapılacak. Gönderilecek kısa mesajda şu ifadeler yer alacak: “Sayın vatandaşımız, süresi 30 Haziran 2025 tarihi itibariyle sona erecek raporlar için MHRS üzerinden 'Rapor Yenileme' kliniğine randevu oluşturulması gerekmektedir. Randevu alınmadığı takdirde rapor süresi uzatılmayacaktır.”

HASTANELERE ÖZEL RANDEVU CETVELLERİ TANIMLANACAK

Tüm hastaneler, MHRS sistemine özel olarak ‘Rapor Yenileme’ kliniği için randevu cetvelleri oluşturacak. Bu cetvellerle, 120 güne kadar ileri tarihli randevu planlaması yapılabilecek.

BAŞVURU NOKTASI: MHRS KOORDİNASYON BİRİMİ

Vatandaşlar randevu günü hastaneye başvurduklarında, MHRS Koordinasyon Birimi’ne yönlendirilecek. Bu birim başvurunun içeriğine göre vatandaşları ilgili sağlık kuruluna veya branş polikliniğine yönlendirecek.

Raporlar yenilenene kadar, mevcut raporlar geçerli kabul edilecek. Ancak belirlenen süre sonunda yenilenmeyen raporların geçerliliği sona erecek.

 

ankahaber.net

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap