SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti
39 İlde Kar Yağışı Tarihi Belli Oldu İşte O Tarih

39 İlde Kar Yağışı Tarihi Belli Oldu İşte O Tarih

Hazır

Giriş: 05.11.2025 15:59 Güncelleme: 05.11.2025 15:59
Türkiye'de 'zayıf La Nina' etkisinin görüleceği bu kış, 39 ilde şiddetli kar yağışı bekleniyor. Uzmanlar 20 Aralık - 20 Ocak arasına dikkat çekti.

Son yıllarda Türkiye'nin birçok bölgesinde kış aylarında beklenen yağışlar görülmezken, bu yıl kış mevsiminin son yılların en sert yağışlarına sahne olması bekleniyor. Kasım ayıyla birlikte öncü meteorolojik göstergeler, bu yıl Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı Doğu Akdeniz Havzası'nda 'zayıf La Nina' etkisinin görüleceğini belirtiyor. Meteoroloji uzmanları, yılın ilk projeksiyonlarına göre kış mevsiminin normallerin üzerinde yağış alacağını açıkladı.

Özellikle 20 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasına dikkat çeken uzmanlar, Türkiye'nin üç coğrafi bölgesinde ciddi kar yağışı beklediklerini bildirdi. Bu tahminler, yetkilileri ve vatandaşları kışa hazırlıklar konusunda uyarmaya başladı.

İKLİM BİLİMCİ UYARDI: 20 ARALIK SONRASI 3 COĞRAFİ BÖLGE

İklim Bilimci Dr. Ozan Bozyurt, mevsim normallerinin üzerinde yağış beklendiğine dikkat çekerek, özellikle 20 Aralık sonrası için üç coğrafi bölgeye vurgu yaptı. Uzman isim, bu dönemde Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzey kesimi ve Ege'nin iç kesimleri için şiddetli kar yağışı uyarısında bulundu. Dr. Bozyurt'un bu açıklamaları, hava tahminlerinin bu kış alışılmışın dışında bir seyir izleyeceğini gösteriyor.

Yeni yılın ilk günlerinde kar yağışı altında kalması beklenen illerin listesi de böylece belli oldu. Kar beklenen illerin, ülkenin önemli sanayi ve nüfus merkezlerini de içermesi, alınacak önlemlerin kritik önem taşıdığını ortaya koydu.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN 39 İLİN TAM LİSTESİ

Meteorolojik projeksiyonlar ve uzman uyarıları doğrultusunda, yeni yılın ilk günlerinde kar yağışı beklentisi olan 39 ilin listesi açıklandı. Bu geniş çaplı kar yağışı beklentisi, yolların ve ulaşımın aksamaması için ilgili kurumların şimdiden hazırlık yapmasını gerektiriyor.

Kar beklenen iller şunlar: İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Artvin, Rize, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çankırı, Ankara, Samsun Eskişehir, Yozgat, Sivas, Kırıkkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap