SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
4 Sucuk Markası İfşa Edildi! Marketlerden Toplatılıyor

4 Sucuk Markası İfşa Edildi! Marketlerden Toplatılıyor

Hazır

Giriş: 29.05.2025 11:56 Güncelleme: 29.05.2025 11:56
Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığa zararlı ve tağşişli ürünler listesine 4 sucuk markasını ekledi. Bazı ürünler market raflarından toplatılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen gıdalarla birlikte sağlığa zararlı ürünler listesini güncelledi. 28 Mayıs 2025 tarihinde yapılan güncellemeyle, 42 yeni ürün kamuoyuna duyuruldu. Listede, üretiminde mevzuata aykırı uygulamalar tespit edilen 4 sucuk markası dikkat çekti.

RAF ÜRÜNLERİNE DENETİM: 4 SUCUK MARKASI LİSTEDE

Bakanlığın yayımladığı listede, 3 ürün için tağşiş, 1 ürün için ise doğrudan sağlığa zararlı madde içerdiği bilgisi yer aldı. Denetimler sonucu şu ürünlerde usulsüzlük tespit edildi:

  • AFYONKARAHİSAR EFEM markasına ait sucuklarda, ERTÜRK ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA VE GIDA KATKI MADDELERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. tarafından üretilen partilerde soya ve mekanik ayrılmış kanatlı eti kullanıldığı belirlendi.
  • Kısmetoğlu Beyti markasıyla satışa sunulan “Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucuk” ürünlerinde taşlık türü sakatat bulundu.
  • Yaşarbey markasına ait sucuklarda mekanik ayrılmış kanatlı etin yanı sıra gıda boyası tespit edildi. Sağlığa zararlı boya içerdiği gerekçesiyle bu ürünün toplatılmasına karar verildi.
  • KISMETOĞLU BEYTİ ET VE ET ÜRÜNLERİ – BEYTULLAH YEŞİLÇAYIR tarafından üretilen Gold Dana Gurme markalı sucuklarda da kanatlı eti tespit edildi.

LAHMACUN HARCI, ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞI DA DENETİMDE

Sucuk ürünlerinin yanı sıra çok sayıda farklı gıda ürünü de Bakanlık radarına takıldı. İstanbul Bayrampaşa’da faaliyet gösteren bir restoranda satışa sunulan lahmacun harcından alınan numunelerde kanatlı eti izine rastlandı.

Zeytinyağı üretimi yapan 15 firmada ise zeytinyağına tohum yağlarının karıştırıldığı belirlendi. Ayrıca İzmir’in Dikili ilçesinde üretilen bir bitkisel karışım yağına, gıdada kullanımı yasak olan boya karıştırıldığı tespit edildi.

DENETİMLER SÜRECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden üretim süreçlerinin önüne geçmek amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüreceğini duyurdu. Açıklamada, gıda güvenliğine aykırı hareket eden firmaların ifşa edilmeye devam edileceği vurgulandı.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap