Anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek amacıyla 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan bir proje olan 'Keyifli Doğum Odaları'na her geçen gün talep artıyor. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde oluşturulan 'Keyifli Doğum Odaları'nda 5 yıldızlı otel konforunda doğum imkanı sunuluyor.
2014 yılında 3 oda ile hizmet vermeye başlayan hastane, taleplerin fazla olmasından dolayı oda sayısını 5'e çıkardı. Kurulduğu tarihten günümüze kadar 354 kadın bu odalarda normal doğum yaparak anne oldu. İlk olarak gebe okuluna giden anne adayları, burada bilgili ve bilinçli bir şekilde doğum yapmak nasıl olur soruna cevap buluyor. Gebelik ve doğum sürecini daha keyifli ve rahat bir hale getiren okullar, günümüze kadar bin 500'ün üstünde hamile kadını bilinçlendirdi.
NORMAL DOĞUM TEŞVİK EDİLİYOR
Keyifli Doğum Odaları hakkında bilgi veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen, " Talebin arttığını gebe okullarından anlıyoruz. Bu süreç ilerledikçe, vatandaş duydukça ve gördükçe gebeliğin eğitimle daha rahat atlatabileceği şeklinde halk arasındaki bilginin yayılması talebi de arttırmaktadır. Zira oda sayısı 3 iken 5 oldu. İlerleyen yıllarda talep arttıkça bu oda sayıları artırılabilir" dedi. İHA