SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun Atakum'da binlerce yaşama dokundular

Samsun Atakum'da binlerce yaşama dokundular

Hazır

Giriş: 28.11.2023 14:46 Güncelleme: 31.05.2026 00:04
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin, 65 yaş üzeri ve dezavantajlı vatandaşlar için oluşturduğu Evde Destek Hizmetleri Birimi ile her geçen gün daha fazla eve dayanışma taşınıyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışını tüm projelerinde ortaya koyan Atakum Belediyesi, Başkan Av. Cemil Deveci'nin, "Evdeki ihtiyaçlarınızda, Atakum Belediyesi yanınızda" diyerek duyurduğu Evde Destek Hizmetleri Birimi ile 65 yaş üstü ve dezavantajlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Atakum'un dört bir yanına ulaşarak her geçen gün daha fazla eve dayanışmayı taşıyan ekipler, evlerde ihtiyaç duyulan temizlik, yemek, kişisel bakım, psikolojik destek, sağlık ve teknik alanlarında yoğun mesai harcıyor.

Ekipler, 2021 yılının Haziran ayından bugüne kadar toplamda 4 bin 535 defa evlere destek verdi. Bin 730 kere temizlik, bin 460 kere psikolojik destek, 670 kere kuaför/kişisel bakım, 245 kere teknik destek, 330 kere ibadethane temizliği, 98 afet durumu temizlik hizmeti verildi. İki defa da özel program düzenlendi.

UZMAN EKİP SAHADA 

Evde Destek Hizmetleri Birimi bünyesinde vatandaşlara psikolojik destek sağlamak için iki psikolog, saç bakımı için iki kuaför, evde temizlik işlerini gerçekleştirebilmek için on sekiz temizlik personeli, yaş almış vatandaşların bakımı için iki bakım uzmanı; tansiyon, nabız, şeker ölçümü yapacak bir hemşire ile tamir ve onarım gibi teknik ihtiyaçları karşılayabilmek için iki teknik personel hazır bulunuyor.

Evde Destek Hizmetleri Birimi'nden faydalanmak isteyen Atakumlular, 0362 437 43 18 ve 0552 963 02 80 numaralı hattan belediyeye ulaşıp talep oluşturabiliyor. Komisyon incelemesinin ardından Evde Destek Hizmetleri Birimi, belirlenen şartlara uyan vatandaşlara hizmeti ulaştırıyor.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Atakum Belediyesi’nin Evde Destek Hizmetleri’nden faydalanan Nevin Aksüt, hizmetten çok memnun olduğunu belirterek, “Gücüm yetmiyor yapamıyorum. Ben yapamadığım için sağ olsunlar her yeri temizliyorlar. Bu kolaylığı bize sağlayan Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye teşekkür ederim. Bu ortamı o hazırladı biz de güzel güzel faydalanıyoruz. Çok değerli bir hizmet” diye konuştu. Evde Destek Hizmeti ekipleriyle artık aile gibi olduklarını kaydeden Erol Köysal ise, “Her ihtiyacımıza destek oluyorlar. Hepsini çok seviyorum ve hizmetten çok memnunum” dedi.

 

İsmail Akduman

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap