73 ve 79 Yaşındaki İtalyan Yazarların İpekyolu Macerası Samsun’a Ulaştı
Paylaş

73 ve 79 Yaşındaki İtalyan Yazarların İpekyolu Macerası Samsun’a Ulaştı

Ekleme: 13.10.2024 15:16 Güncelleme: 03.06.2026 16:50

İtalya’nın Venedik şehrinden İpekyolu'nu yürüyerek geçme amacıyla yola çıkan 73 yaşındaki Maria Corno ve 79 yaşındaki Asunta Covıelle adlı iki kadın yazar, 2.5 aylık yürüyüşün ardından Samsun’a ulaştı.

Yürüyüş deneyimlerini kitap haline getirmeyi planlayan yazarlar, 26 gün önce İstanbul’a ulaşmış ve buradan Samsun’a doğru yürümeye devam etmişlerdi.

POLİSTEN İLGİ GÖRDÜLER

Samsun Ankara yolu üzerinde yürüyen kadınları fark eden Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yolculuklarının nasıl geçtiğini ve bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu. Yazarlar, polislerin ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür ettiler.

HEDEFLERİ GÜRCİSTAN VE AZERBAYCAN

Maria Corno ve Asunta Covıelle, İpekyolu yolculuğunda bir sonraki hedeflerinin Gürcistan ve ardından Azerbaycan olduğunu ifade ettiler.

 

Doğukan Sırgancı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.