ABD Başkanı Donald Trump: Erdoğan'a çok büyük saygım var
Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump: Erdoğan'a çok büyük saygım var

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yakın dostu olarak nitelendirerek kendisine büyük saygı duyduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin Yemen'deki gelişmelerdeki olası rolüne ilişkin soruyu değerlendiren Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerine değindi. Trump, Erdoğan'a büyük saygı duyduğunu ve kendisini yakın bir dostu olarak gördüğünü ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Alaska'daki seçim etkinliklerine katılmak üzere Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Trump, Türkiye'nin Yemen'deki gelişmelerdeki olası rolüne ilişkin soruya yanıt verirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerine vurgu yaptı.

TRUMP'TAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşebileceğini belirten Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı'na duyduğu saygıyı dile getirdi. Trump, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan benim harika bir arkadaşım, ona çok büyük saygım var” ifadelerini kullandı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Rusya ile Ukrayna arasındaki enerji ateşkesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, iki ülkenin de karşılıklı saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi. Rusya'nın Ukrayna'daki altı enerji tesisini vurduğuna ilişkin soruya yanıt veren Trump, Ukrayna'nın da önceki gün birçok noktayı hedef aldığını belirtti.

Trump, “İkisi de birbirlerini vuruyor ancak bu durum sona ermeli” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in anlaşma yapmayı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den daha fazla istediğini düşündüğünü ifade eden Trump, bu değerlendirmesinde kendi içgüdülerine güvendiğini söyledi.

Ukrayna'ya istihbarat paylaşımının sürüp sürmediğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Trump, istihbarat paylaşımının durdurulmadığını belirtti. ABD'nin Ukrayna'ya yardım etmeyi ve istihbarat paylaşmayı sürdürdüğünü kaydeden Trump, savaşın sona ermesini istediklerini ifade etti.

İSRAİL SEÇİMLERİNE İLİŞKİN MESAJ

Yaklaşan İsrail seçimlerinde hangi adayı destekleyeceği sorulan Trump, henüz bu konuda bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi. Trump, “Henüz İsrail seçimleri hakkında düşünmedik ancak bu konuda bir şeyler yapabilirim” ifadelerini kullandı.

ATİNA BÜYÜKELÇİSİNİN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

Trump, ABD'nin Atina Büyükelçisi Kimberly Guilfoyle'un istifasına ilişkin soruları da yanıtladı. Hediye kabul etme ve yönetim yetkililerine erişim sağlama karşılığında para talep etme iddialarıyla gündeme gelen Guilfoyle hakkında okuduklarından hoşlanmadığını belirtti.

Guilfoyle'un oğluyla uzun yıllardır arkadaş olduğunu söyleyen Trump, bunun Guilfoyle'un ailesinden biri olduğu anlamına gelmediğini ifade etti. ABD Başkanı, yaşanan durumdan memnun olmadığını ve bu nedenle söz konusu kararı aldıklarını dile getirdi.

Trump ayrıca, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Görüşmenin içeriğini ise basınla paylaşmayacağını belirtti.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.