ABD ile İran arasında yürütülen dolaylı müzakerelerin dördüncü turu için tarih netleşti. Umman Dışişleri Bakanı Badr el-Busaidi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, müzakerelerin 11 Mayıs Pazar günü Maskat'ta gerçekleştirileceğini duyurdu.
TARAFSIZ ZEMİN: UMMAN
Umman, iki ülke arasındaki görüşmelere daha önce de ev sahipliği yapmıştı. Tarafsız arabuluculuk rolüyle dikkat çeken Maskat yönetimi, önceki müzakere turlarında da benzer kolaylaştırıcı görevler üstlenmişti.
GÖZLER MASKAT’TA
Washington ile Tahran arasındaki ilişkilerde gerilimin yüksek olduğu dönemde düzenlenecek bu kritik görüşmenin, bölgesel ve küresel etkileri olması bekleniyor. Müzakerelerde nükleer program, yaptırımlar ve bölgesel güvenlik konularının ele alınması öngörülüyor.
Demirören Haber Ajansı